БЧК представя успешен модел за грижи за възрастни хора

На 6 октомври 2020 г. от 9:30 ч. в Гранд хотел София Българскят Червен кръст и Фондация „Конрад Аденауер“ организират Международна конференция на тема: „Общински базираните домашни грижи в България – успешен модел за предоставяне на дългосрочни грижи“.

Събитието има за цел да ангажира представители на различни институции на национално ниво, НПО, активни в здравната и социалната сфера, както и представители на бизнеса с цел обсъждане на ефективен и работещ модел за предоставяне на грижи в общността в контекста на нарастващите нужди и предизвикателства в нашето общество. Темата е особено актуална и от гледна точка на разпространяващата се коронавирусна инфекция сред възрастното население. 

В официалното откриване ще участват Деница Сачева – министър на труда и социалната политика, акад. Христо Григоров – председател на БЧК и Торстен Гайслер – директор на Фондация „Конрад Аденауер“ – Бюро София.

В програмата са включени: Силвия Цанова – председател на Съвета на директорите, Глобал Адвайзърс АД, Доната фон Шенк – президент на Германския Червен кръст – Фулда, д-р Надежда Тодоровска – зам.-генерален директор на БЧК, д-р Станимир Хасърджиев – председател на УС на Националната пациентска организация, д-р Иван Нейков – директор на Балкански институт по труда и социалната политика, Йордан Димитров – ръководител програми в Балканския институт по труда и социалната политика и доц. Румен Ерусалимов – зам. ректор на СА „Д. А. Ценов“, ръководител катедра „Застраховане и социални дейности“.

         Модератор на събитието е журналистът Георги Милков.

Pin It on Pinterest