България

България и още 5 държави със съвместен проект за дигитално благополучие на учениците

Министерството на образованието и науката на България е водещ координатор в съвместен проект на шест европейски държави за дигитално благополучие на учениците.

Проектът е по програма Еразъм+ и вече е подаден за одобрение в Европейската комисия, съобщи заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева по време на кръглата маса „БАИТ в подкрепа на образованието”.

Тя обясни, че се предвижда да бъдат създадени насоки, ресурси и обучителни материали за учители и родители по темата за дигитално благополучие на учениците. Проектът се реализира съвместно от България, Ирландия, Италия, Чехия, Гърция и Унгария.

Сред темите на форума, организиран от Българската асоциация по информационни технологии, бяха дигиталната грамотност, изкуственият интелект и STEM обучението.

В кръглата маса участваха и председателят на Съвета на ректорите на висшите училища в България проф. д-р Миглена Темелкова, директори и учители от средни училища и преподаватели от висши училища от цяла България и представители на IT бизнеса.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest