Анатолий Величков поздрави завършващите випуск 2019 на Военна академия

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов поздравиха завършващите випуск 2019 „Княз Александър I“ – първа смяна на Военната академия „Георги С. Раковски“ по време на тържествен ритуал днес, 30 юли

. На церемонията присъстваха председателят на парламентарната комисия по отбрана Константин Попов, омбудсманът Мая Манолова, висши военни, военни аташета и др.

В словото си заместник-министър Анатолий Величков подчерта значението на придобитото образование и актуалността на отделните специалности за формирането на най-високо квалифицирани военни професионалисти, способни да вземат стратегически решения в областта на националната и международната сигурност и отбрана. „Тази година всички випускници на специалността „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“ са отличници. Това говори много за мотивацията, трудолюбието и интелектуалния ви потенциал. Благодарен съм ви и се гордея с вас!“, каза заместник-министър Анатолий Величков. 

Той поздрави специално първенците и всички отличници сред офицерите и студентите. В думите си към двамата македонски офицери във випуска, заместник-министърът припомни имената на десетки български военачалници и стратези, родом от Македония, които са завършили Военната академия „Г. С. Раковски“.

„Вярвам, че като лидери и командири, вие ще сте отличен пример за своите колеги и подчинени с професионалните си качества и етика, с езиковата си подготовка, позволяващи ви със самочувствие и увереност да работите в мултикултурна среда и в многонационални екипи, със способността да мотивирате хората си за отлично изпълнение на целите и съпътстващите задачи“, каза в словото вицеадмирал Емил Ефтимов.

Той акцентира върху усилията, които ръководството на Министерството на отбраната и на Българската армия полага, за да съхрани качествения и обучен личен състав и да привлече нови кадри, готови да се отдадат на трудната войнска професия. 

„Сега предстои по-трудното – да приложите на практика наученото. Дипломата от Военна академия е знак за качество и ви отваря врати към най-високите етажи на военната кариера“, подчерта в словото си началникът на Военна академия генерал-майор д-р Груди Ангелов.

Дипломи днес получиха седем офицери, обучавали се в магистърската специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили”, 47 студенти, завършващи магистърски специалности от професионално направление „Национална сигурност” на факултет „Национална сигурност и отбрана” и факултет „Командно-щабен”. 

Първенецът на випуск 2019 от специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили” е подполковник Атанас Георгиев. За постигнати високи резултати той е награден от министъра на отбраната с почетна значка на Министерството на отбраната – трета степен и с парична награда. 
Първенец от специалност „Национална сигурност и отбрана“ е Мартин Кирилов. Първенец на специалност „Управление при извънредни ситуации и защита на населението” е Кристина Георгиева.

Pin It on Pinterest