Адмирал Емил Ефтимов се срещна с генерал-майор Кристофър Мохан

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се срещна днес, 27 април, с командващия на 21-во логистично командване от състава на Сухопътните сили на САЩ в Европа и Африка генерал-майор Кристофър Мохан, който е в страната ни по повод предстоящата серия от многонационални военни учения „Defender Europe-21“.

В периода май-юни 2021 г. в България ще се проведат националните учения с международно участие „Strike Back – 21; „Balkan Sentinel – 21“ и „Шабла – 21”, тактическото учение „Trojan Footprint – South“. На територията на страната ще се състои и въздушно-десантното учение „Swift Response – 21“ и командно-щабното учение „Defender Europe“.

Началникът на отбраната бе категоричен, че изпълнението на задачи при провеждането на съвместни учения и подготовки допринася за повишаването на отбранителните способности на българските Въоръжени сили и тяхната оперативна съвместимост със съюзниците и партньорите, като предоставя възможност на българските военнослужещи да придобият нови способности и умения.

Адмирал Ефтимов и генерал-майор Мохан изразиха общата си увереност, че поддържането на натренираност на личния състав чрез учения е гарант за добрата бойна подготовка на войските.

Pin It on Pinterest