България

Адмирал Ефтимов и зам.-министърът на отбраната Пейков ще наблюдават демонстрациите на способности на участниците в съвместните бойни стрелби на Зенитния полигон на ВВС в Шабла

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната Иван Пейков ще наблюдават утре, 12 юни, демонстрациите на способности на участниците в съвместните бойни стрелби „Шабла -2024“ на Зенитния полигон на ВВС.

Те са част от учението на НАТО „Ramstein Legacy – 2024“, което се провежда в България и Румъния. В деня за високопоставени гости на подготовката в Шабла ще присъства и президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев.

Гостите ще наблюдават полети над море на летателни екипажи от българските Военновъздушни сили за изпълнение на отстрели и бойни стрелби по въздушни цели, навигационно бомбопускане и стрелба по морска цел. Полетите ще бъдат изпълнени със самолети-изтребители МиГ-29, щурмови самолети Су-25 и вертолети Ми-24. Военните формирования за противовъздушна отбрана на Българската армия ще изпълнят стрелби по въздушни и морски мишени.

На зенитния полигон на ВВС в Шабла от 10 до 14 юни 2024 г. формированията от Военновъздушните сили и Сухопътните войски, осигурявани от Военноморските сили, провеждат съвместни действия за повишаване на бойната си подготовка и нивото на взаимодействие и координация при участие в противовъздушни операции в национален и съюзен формат.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest