77 новоназначени военнослужещи положиха клетва

Седемдесет и седем новоназначени военнослужещи във военните формирования от състава на 2-ра механизирана бригада и в Единния център за начална подготовка (ЕЦНП) – Плевен положиха военна клетва днес, 7 януари.

Ритуалите се проведоха във войсковите райони на 38-ми механизиран батальон – Стара Загора, 31-ви механизиран батальон – Хасково и ЕЦНП – Плевен.

Тридесет и пет военнослужещи в гарнизон Стара Загора, тридесет и трима в 31-ви механизиран батальон – Хасково и девет в единния център в Плевен целунаха бойното знаме и се заклеха да служат вярно и предано на народ и Родина.

Командирите на формированието в Плевен полковник Марин Господинов, на 31-ви механизиран батальон – Хасково подполковник Светослав Годинов и заместник-командирът на 38-ми механизиран батальон майор Николай Трифонов приветстваха младите войници и припомниха за светостта на този незабравим ден.

Утре, 8 януари, още шестдесет и двама новоназначени военнослужещи във военните формирования в гарнизон Ямбол от състава на 2-ра механизирана бригада и двадесет и девет в 78-ми батальон за осигуряване – София ще положат военна клетва.

Pin It on Pinterest