ВИТТЕ Аутомотив България официално открива разширението на завода си в Русе

Един от най-големите работодатели в Русе открива допълнителна производствена база, с която ще разкрие 350 нови работни места

На 11.05.2019 г. (събота), от 11:00 часа, ще се проведе официалната церемония по откриване разширението на завода ВИТТЕ Аутомотив България.

На събитието са поканени министър-председателят на Република България – г-н Бойко Борисов и министърът на икономиката – г-н Емил Караниколов. Други официални гости ще бъдат: членове на борда на директорите на групата „ВИТТЕ Аутомотив“, част от която е българското предприятие, представители на централната и местната власт, бизнес партньори и др.

Церемонията ще включва приветствена програма с участието на ФТТ „Найден Киров“, официална част с приветствени слова на официалните гости, както и подробна обиколка на предприятието, която ще покаже както новопостроената част, така и вече работещата такава.

Новата производствена база е част от изпълнението на инвестиционен проект „Разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия, Русе“, получил сертификат за инвестиция клас А-126/05.01.2018. През 2018 година оборотът на завода в България надхвърли 100 млн.евро, а след пускане на разширението трябва да достигне до 180 млн.евро до 2022 година. Проектът е с инвестиции в размер над 20 млн. лв., както и разкриване над 350 нови работни места, с което общият брой на работещите ще надхвърли 1300.

Адрес на събитието: гр. Русе, местност Слатина, ул. Индустриален парк 19

Pin It on Pinterest