Бизнес

Венцеслав Стефанов: Петков не защитава националния интерес, да изберем Путин пред Байдън

Венцеслав Стефанов, бизнесмен, собственик на  ПФК „Славия“, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 21-ви май 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Последният конгрес на БФС. Бъдещето на българския футбол.

    Венцеслав Стефанов заяви: „Случи се най-нормалното! Видя се, че хората са единни! Хората искат българският футбол да се развива и то така, както му подхожда! Клубовете, които създават млади футболисти, да имат своя шанс, както аматьорските, така и професионалните. Да бъдат в едно семейство без раздвоение, без интриги и без повече спорове кой е по-по-най!“.Трябва да даваме шанс на българските деца да постигат своите мечти, да могат всички да се радват на възможността да спортуват и да бъдат в едно общо семейство!“.

   „Ще говорим и за децата, Вашият детско-юношески клуб е много силен и Вие инвестирате много сили и много духовност в него, нали така?“, продължи Беновска. Стефанов уточни, че не е едноличен собственик на клуба и добави: „Ние сме няколко човека, които се опитваме да дадем шанс на нашите деца и искаме да не се делим! Да бъдем единни, да бъдем в един съюз да може при всички случаи и нужда да си помагаме! Единението е бъдещето на България! Нашите деца трябва да знаят, че само здраво сплотени можем да постигаме успехи! С по-малко чужденци, с повече шанс за нашите рожби! Тогава ще имаме силен национален отбор! Ще докажем, че 1994 г. не е изключение. У нас има много таланти, които трябва да получат своя шанс и света да ни види!“.

Сътрудничеството за кампанията „Знам, мога, богат съм и щастлив“.

    Беновска се обърна към госта си: „В момента ми подавате една протегната ръка! Искам да Ви поканя да бъдем „братя по оръжие“ в тази тема в нашата кампания за бъдещето на младите, за тяхното образование, за това да останат в България! Да поработим заедно в нашата кампания „Знам, мога, богат съм и щастлив“! Казвам го не само, защото сме в подножието на 24-ти май, а защото знам, че Вие сте човек с висока степен на национална отговорност! Искам да Ви пусна нашия клип за нашата кампания. Това е клип, който създадохме с покойния вече, за съжаление, Косьо Марков от „Тангра“ и поета Александър Петров!“. Водещата пусна клипа на песента „На прага на живота“!

   „Г-н Стефанов, загърбваме противоречията, които имате и вие около БФС, и в обществото и обединяваме усилията си за младите, нали?“, обърна се към събеседника си Беновска. Стефанов отговори: „Разбира се! Аз имах щастието да познавам Косьо Марков от 60-те години. Бяхме заедно на някои мероприятия. Прекрасен човек! Оставил е в мен много добри спомени!“.

    „Футболът е използван понякога от политиците и с комерсиални цели, но той е каляващ характера! Той дава пример как можеш да успееш, ако наистина си попаднал на правилното място и това е твоето поприще!“, продължи Беновска. Стефанов се съгласи. Той заяви, че футболът обединява хората. На финала за купата сме видели как хората могат да се радват, да бъдат щастливи от това, че техните любимци дават всичко от себе си, за да постигнат победата.

Интересът на „Барселона“ към юношата на „Славия“  Чунг Тханг Нгуен До.

   „А заболя ли Ви това, че „Славия“ падна от „Левски“?“, попита Беновска. Венцеслав Стефанов отговори: „Това е спорт! Не искам да правя разбор на мача. Аз съм доволен от нашите футболисти! Смятам, че и нашите привърженици. Просто така се случва понякога – като не вкараш ти вкарват!“. „Но Вие не сте обезкуражен да продължите напред, защото отборът Ви е емблематичен?“, продължи Беновска. Гостът ѝ отговори: „За тези 27-28 години, ако съм се обезкуражавал така лесно, отдавна да съм хвърлил кърпата! Най-голямо щастие и радост ми доставят децата, младите, които растат в „Славия“ и виждам, че имат своето бъдеще! Сега наш млад футболист е направил впечатление не на кой да е клуб, а на „Барселона“! Хората го търсиха, видяха го! Това момче, убеден съм, че ще израсне! Ще бъде един пример за младите, как трябва да се трудят, за да постигнат своите цели. Не всички деца, които тренират, могат да станат звезди. Но достатъчно е това, че се учат на труд, на колективизъм, на любов към клуба, към спорта! Само така че имаме повече българи, които ще бъдат родолюбци и ще се борят за щастието на хората в тази държава! Футболът наистина е феномен и обединява хората по света!“.

Защитава ли правителството националните интереси?

    „Да Ви върна към политиката. Казахте, че ако не вкараш, ще ти вкарат гол. Каква е оценката Ви за това правителство? Виждате колко проблеми, които идват разбира се и от международната обстановка. Имам предвид газа, цената на горивата, инфлацията, войната в Украйна, отношението, което ЕС ни диктува, че трябва да заемем по отношение на Русия и Путин, гравитацията ни към САЩ! Каква роля играе това правителство по отношение на националните ни ценности?“, попита Беновска. Венцеслав Стефанов отговори, че по отношение на националните ни ценности ролята на сегашното правителство е негативна. Той подчерта, че изразява единствено личното си мнение и не иска по никакъв начин хора, които познава, да бъдат ангажирани с неговата позиция. Той заяви: „Говорят в последните 30 години, че сме били васал на СССР, но сега отиваме в още по-голяма крайност! Затваряме пазари, затваряме се за православни християни! В един момент трябва да се присъединяваме към тези хора, които ни карат да има трети пол, да има по три тоалетни в училищата, децата ни да не бъдат това, което е нормално за едно човешко съществувание! Аз имам внучки, имам зетьове, искам децата да живеят нормално! Да имаме здрави семейства! Не да гледам трети пол и подобни неща, това не е нормално! Това не трябва да се допуска в нашата държава! Ние сме православни християни и трябва да се борим за щастието на нашите деца!“.

    Венцислав Стефанов заяви, че що се отнася до газа и петрола, хората ще видят, че стъпката на правителството е грешна и не води до нищо добро за хората. Той призова да не забравяме възрастните хора, които едва свързват двата края и не са виновни с нищо за сегашната ситуация. Стефанов беше категоричен: „Нали е демокрация! Всеки има право да харесва Русия, да харесва запада, но трябва да бъдем най-вече българи! Защото това, което аз виждам в момента, че дава предимство на едните за сметка на другите! Тези, които не са завършили Харвард, ги няма! Те са изолирани! Те нямат шанс! Искам децата ни да имат право да учат където си искат и да имат равен шанс с всички останали!“.

   „Искам да Ви пусна една самооценка на правителството. Тя е произнесена от един зрял човек с бизнес, който в момента е министър на транспорта, Николай Събев. Ще си запазя изненадата за финала, сигурно ще се посмеете доста, защото той завършва леко футболно!“, продължи Беновска и пусна запис от интервюто ѝ с Николай Събев от 7-ми април 2022 г.:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 Николай Събев, министър на транспорта, отговаря на въпроси на Илиана Беновска след заседание на парламентарната комисия по транспорт от 7-ми април 2022 г., излъчено директно в youtube.com/Беновска пита-Радио К2, във facebook.com/iliana.benovska и по Радио К2 на 93.9MHz.

Илиана Беновска: Стабилна ли е коалицията? Днес Урсула фон дер Лайен беше в България, връчи на премиера Петков много тържествено Плана за възстановяване и устойчивост. Устойчива ли е коалицията и дали имаше някаква цена? Синергия или условия имаше от страна на фон дер Лайен към Кирил Петков за такъв рязък завой за подкрепа към нашия план? Знаете ли нещо?

Николай Събев: Аз знам, че от първия ден, в който съставихме това правителство пророкуват, че то няма да бъде вечно, че няма да бъде трайно, че има проблем, че ще се разпадне, тъй като е странна коалиция между хора, които имат различни идеи.

Илиана Беновска: Това са „градски легенди“! Какво е Вашето лично мнение?

Николай Събев: Моето лично мнение е, че Кирил Петков и Асен Василев са наистина хора, които постигат целите си с минимални компромиси! Аз им свалям шапка!

Илиана Беновска: Да не съжалявате някой път за тези думи?

Николай Събев: Не, не, аз съм с тях плътно! Заедно сме! Аз съм също част от тази борба да създадем един работещ екип. И в този момент аз нямам конфликт с вицепремиера Гроздан Караджов. Ние работим перфектно заедно. Моите адмирации към Александър Николов, министър на енергетиката! Страхотен е! Доставя ми удоволствие да работим заедно. И всъщност благодарение на това как Кирил Петков успява да ни обедини в един отбор и как да се фокусираме върху нещата, които са важни за България, ние започваме да работим като един отбор. Разбира се има неща, които могат да внесат напрежение в коалицията.

Илиана Беновска: Теглите ме за езика тогава, последен въпрос, като казахте, че Кирил Петков и Асен Василев знаят как да постигат целите си …

Николай Събев: Знаят, знаят! И ги постигат!

Илиана Беновска: Внимавайте! Меморандумът за 1 милиард долара, който те подписаха малко, както ние се изразихме в нашия коментар за тази седмица, „по весели чорапи“! С „Gemcorp“ и IP3.

Николай Събев: Това е резултат от недобра комуникация! Това е сериозен проблем!

Илиана Беновска: Защо се наложи първо да се подписва така скришом, а после американското посолство да опровергава, а Кирил Петков да го дава на ДАНС?

Николай Събев: Целият проблем е недобра комуникация!

Илиана Беновска: От чия страна?

Николай Събев: Като цяло! Когато всеки по малко допусне нещо, което не е добре като комуникация и не се изясни правилно още от началото и така в цялата група се предаде, в крайна сметка може да се стигне до такъв резултат. Когато аз казвам, че Кирил Петков и Асен Василев страхотно се справят със ситуацията, имам предвид и точно това – когато един допусне грешка, защото няма начин да не допуснем грешки, нали – как реагира след това! Какви бяха действията след това!

Илиана Беновска: Е, Асен Василев бъкел не обели, но Кирил Петков каза, че ще сезира ДАНС!

Николай Събев: Кирил Петков пое инициативата, Асен Василев се ограничи до това, което е казал и продължаваме напред! Няма скандал!

Илиана Беновска: Вие, като предприемач, ако решите да подписвате меморандум, нали няма да седнете на една вечеря с първия срещнат и да подпишете? Може би както Вие правите подбора на чуждите консултанти, ще има избор между 2-3 кандидатури? И това трябва да е публично, не е ли така?

Николай Събев: Така би следвало да е, но вижте! Ако поради недобра комуникация Кирил ми се обади и каже – виж ги тия момчета, мисля, че стават и след това ми се обади вторият човек, който работи с тях и ми каже – мисля, че стават, тогава аз ще кажа – добре, защо да не ги видя! Това се случва и в бизнес средите!

Илиана Беновска: Няма да правите кастинг!

Николай Събев: Когато имаш добра препоръка, защо да правиш кастинг? В крайна сметка каква е целта – ние да имаме тези мощности, от които имаме жизнена нужда. Дори да решим, че е нещо прибързано, отново никой не е казал, че няма да греши! Много е важно, когато някой сгреши, какво прави след това! Начинът, по който реагираха всичките, в това число и Александър Николов – нормално е, всичко е наред! Няма драма!

Илиана Беновска: Както се казва на един любим език – We shall see или We will see?

Николай Събев: Как беше – самтайм люн! (Събев има предвид интервю на Христо Стоичков от 2009 г., когато последният е треньор на футболен клуб Мамелъди съндаунс от Южна Африка, от което остава прословутата фраза на Стоичков „самтаймс уин, самтаймс люн“)

Илиана Беновска: Това беше добър финал, благодаря Ви!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

   Беновска помоли госта си за коментар. Венцеслав Стефанов отвърна: „Анализът ми е, че Христо Стоичков е толкова над всички тези хора, за които говорихме до момента! Христо Стоичков винаги е правил само хубави неща за България, докато този един милиард ще го плаща целия български народ! И ще страда целия български народ, а не само г-н Събев! Той е успял бизнесмен, аз го уважавам! Но когато застанеш в управлението на една държава, ти трябва да мислиш не само за собствения си бизнес, а за това как хората ще го приемат! И дали утре няма нашите деца да плащат тези препоръки! Някой бил казал – тези са добри момчета! Добри, добри, ама не съвсем! Нали знаете, че така не се прави, един държавник наистина трябва да проверява нещата! И преди да подписва да бъде 100% сигурен. Права сте като казвате, че би трябвало да има конкурси или нещо такова, за да се знае, че говорят за прозрачност, само за положителни неща, но по този начин доверието, което имаха, се загуби! И за съм убеден, че ако така продължава, то ще се стопи съвсем!“.

Путин или Байдън да изберем?

    „За финал един въпрос, който е важен за Вас, като личност – Путин или Байдън? Какво трябва да избере България?“, попита Беновска. Стефанов категорично отговори – Путин! „Вие излязохте с тениска Путин!“, припомни Беновска. Събеседникът ѝ отговори: „Разбира се! Аз съм православен християнин! Възпитан съм в тези ценности! Бил съм член на комунистическата партия. Не се отказвам, не съжалявам! Напротив, гордея се! И искам едно нещо да кажа – България е за българите! България трябва да се управлява от българи, които милеят за децата, за България и за бъдещето на България! Аз не вярвам, че бъдещето на България е с държави, които са някъде на 10-15 хиляди километра. Нека да имаме добросъседски отношения, нека се разбираме с хората, които са били около нас! С хората, които могат да ни помогнат не с два танкера газ или някакво временно стопиране на цените! Това не може да спре инфлацията. Това няма да донесе добрини на обикновения българин! Ние трябва да мислим единствено и само за бъдещето на нашите деца, защото те са бъдещето на България! И пак казвам – с три тоалетни, с джендърските истории, с всички тези неща нищо добро не чака българската нация! Час по-скоро трябва да изтрезнеем, да започнем да следваме пътя на нашите предци! А той е България да бъде за българите! И не ми подарявайте фланелка на Харвард накрая на предаването, моля ти се!“.

   „Благодаря Ви! Разговорът беше изключително важен и подпомагащ хората може би да се ориентират правилно! Много Ви благодаря за това участие!“. Венцеслав Стефанов също благодари и заяви: „Пак искам да кажа – изразявам само собствено мнение! Така съм възпитан, така съм се родил, така ще си отида от този свят! България за българите!“. Така завърши разговорът между Венцеслав Стефанов и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 21-ви май 2022 г.   

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest