Бизнес

Служители на ТЕЦ „Марица 3“ ще протестират в понеделник срещу затварянето на централата

Служители от ТЕЦ „Марица 3“ се самоорганизират за протестно шествие поради принудителното спиране на централата в понеделник в 16:30 часа.

Чрез проявата работниците целят да защитят правото си на труд. Те изразиха надежда, че държавата ще преосмисли своите действия и ще помогне за запазването на централата.

„Енергетиката на България е в колапс. Повече от 30 години бавно и мъчително се унищожава българската енергетика. В последните две години се цели тя тотално да изчезне от икономическата карта на страната. Достатъчно търпяхме. От износител на електроенергия България ще стане вносител, а цените ще станат безумни“ коментираха обезпокоени работници. По думите им, ако днес проблемът засяга само една централа и регион, то утре, в следващите месеци и години ще стане проблем на цялата страна.

Протестиращите се заканиха, че изразът на недоволството им няма да спре с тази проява, а ще се съберат и в София.

Правителството трябва да каже дали защитава българския интерес или прислужва на Европа. Какъвто и да е замисълът на политическите действия, не трябва да се допусне подкопаване на енергийната независимост и сигурност на страната ни. Ние ще продължаваме да се противопоставяме на всяка необмислена стъпка, защото икономическата и социална цена ще се плаща гражданите.“ споделиха още работниците.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest