Бизнес

България и БЧК стартират кампания в подкрепа на Либия

България и председателят на Българския Червен Кръст, академик Христо Григоров, започнаха кампания координирано с Европейската комисия за международна помощ, (ЕRCV) и изпратено писмо от министъра на вътрешните работи г-н Калин Стоянов с оглед изключително сложната ситуация и необходимостта от незабавна помощ за източния район на Либия.

Българският Червен Кръст отправи писмо до председателя на Народното събрание г-н Росен Желязков, министър-председателя акад. Николай Денков, министъра на вътрешните работи г-н Калин Стоянов и директора на ГДППБЗН – МВР гл. комисар Александър Джаргов, с молба за спешно транспортиране и изпращане на български транспортен самолет до летище Бенина в град Бенгази, Либия.

Председателят на Българския Червен Кръст проведе среща днес и разговаря с експертите по Близкия изток и арабските страни – г-н Анастас Терзобалиев и г-н Михаил Аргатски, които се завърнаха в България от град Бенгази едва няколко дни преди да се случи трагедията. Експертите уведомиха, че ежедневно следят усложнената ситуация в Либия чрез кабинета на президента на парламента на Либия – г-н Фатхи Марени и търговско-промишлените палати в градовете Бенгази и Триполи. Г-н Анастас Терзобалиев, заедно с г-н Михаил Аргатски увериха, че са на разположение да пътуват по-рано и да посрещнат транспортния самолет в Бенгази, като доброволци към Българският Червен Кръст.

Академик Григоров изказа своето мнение, че в Либия трябва спешно да се окаже помощ, както бе оказана помощ и в Украйна, Сирия, Турция, Гърция!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest