Проведе се Виенският икономически форум

Виенският икономически форум (VEF) блести отново със стилно градинско парти в Дипломатическата академия във Виена

И тази година посолствата на отделните страни не спестиха усилия и лично време, за да покажат на гостите своите регионални кулинарни умения, наред с музикалната програма

На 14 юни вечерта членове и приятели на Виенския икономически форум (VEF) се насладиха на 18-то традиционно градинско парти в австрийската столица.

Както във всяка от тези 18 години, то предлага кулинарно-музикално пътешествие из страните-членки на Vienna Economic Forum.

Това станало любимо събитие, провеждано досега в австрийската столица и в Гутенщайн за откриване на лятото, се организира от генералния секретар на VEF д-р Елена Кирчева заедно с посланиците във Виена на държавите, членове на форума: Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Литва, Македония, Молдова, Румъния, Словения, Турция, Украйна, Хърватска, Черна Гора.

„ Събитията с неформален характер също допринасят за постигане на разбирателството между нашите страни и ние се радваме на големия интерес, обичаност и популярност на тази годишна среща под открито небе,” отбелязва генералният секретар на Виенския икономически форум Елена Кирчева.

Първото градинско парти от този формат се състоя през 2004 г. в градината на резиденцията на тогавашния посланик на България д-р Елена Кирчева. И оттогава, то се провежда всяка година, като Управителният съвет на Виенският икономически форум успя да го превърне в другата своя запазена марка.

18-то поред градинско парти се провежда след много успешен форума  на Виенския икономически форум , посветен изцяло на  първо престижно събитие за Република Северна Македония в австрийската столица. Високият форум на който присъства премиерът Зоран Заев , придружаван от своите най-важни министри се състоя на 20-и май 2019 г  във Виена.

И тази година посолствата на отделните страни не спестиха усилия и лично време, за да покажат на гостите своите регионални кулинарни умения. Както винаги, културно-музикалната програма се превърна в своеобразен връх на вечерта.

Традиция е на празника отделните страни да представят най-младите си и успешни таланти в Австрия.

Под открито небе, в градината на Дипломатическата академия във Виена звучат част от опери, виртуозни изпълнения на цигулки, пиано, акордеон и саксофон, а фолклорни състави вдигат градуса на вечерта с кръшни народни танци от различни кътчета от Адриатика до Черно море.

По традиция вечерта се закри с кръшно българско хоро. На него първи се хванаха тези, които познават танцовите стъпки и увлякоха участниците в градинското парти.

Pin It on Pinterest