Позиция на Телетол за разпространената от АПИ информация за прекратен договор

Вчера от медиите разбрахме, че Агенция Пътна Инфраструктура “няма да позволи” на нашето дружество Телетол да започне продажба на електронни винетки, като едностранно е прекратила сключения с нас договор отпреди месец на базата на “неосъществена техническа съвместимост”.

В тази връзка искаме да Ви информираме, че към момента от Пътната Агенция не са информирали официално никой от нашия екип за взетото от тях решение, което решение, ако е вярно, искрено ни изненадва!  Днес нашият екип ще отправи официално запитване към АПИ за появилата се информация и дали тя е истинска или “фалшива” новина. 

След като установим фактите и причините за появилата се информация, ние от Телетол ще проведем публична среща, на която целият ни екип ще Ви запознае с реалната ситуация и фактите около нея.

В тази връзка искаме да информираме обществеността, че благодарение на европейските правила  от началото на 2019 г., правото за продажба на електронни винетки не се добива чрез обществена поръчка, а чрез регистрация, като всяка българска компания, която има желания да продава винетки чрез уеб сайт, мобилно приложение или друг канал, може да поиска да бъде регистрирана като доставчик и то само чрез предоставяне на административни документи за дружеството.

Ние от Телетол искрено вярваме, че свободата на този “нов” пазар за доставчици ще реши проблемите на хиляди български граждани, които от старта на системата за електронни винетки и в условията на пазарен монопол на 1 доставчик, загубиха вяра и доверие в електронните системи.

Pin It on Pinterest