Paynetics използва Visa Token Service, за да предложи нови решения за разплащания на бизнеса в Европа

Благодарение на партньорството между двете компании Paynetics ще има достъп до технологията за токенизация и експертния опит на Visa, за да се развие в международен план и да предложи нови опции за разплащане, включително решения за мобилни портфейли

Българският доставчик на финтех платежни услуги Paynetics обяви, че вече може да използва токенизация чрез Visa Token Service и да предлага разширен набор от услуги на бизнеса в цяла Европа.

Paynetics вече ще може да използва своите иновативни решения за разплащане при приемане и издаване на карти, управление на сметки, банкови преводи, платформи за цифрово банкиране и токенизация към по-широк кръг от европейски бизнеси благодарение на съществуващата мрежа на Visa. Едновременно с това, компанията ще има възможност да предлага нови решения като токенизирани мобилни портфейли.

Водена от непрекъснатото нарастващото търсене на дигиталните разплащания, токенизацията е сред основните преимущества при издаването на карти. Тя представлява процес, при който данните на физическата карта на потребителя се заменя с уникален цифров маркер. Той, от своя страна, позволява обработването на разплащания, без да се разкрива основната информация за сметката. По този начин маркерът помага да се създаде по-сигурна среда за дигиталните разплащания и да се даде по-голяма свобода и увереност на картодържателите при избора на начина, по който искат да се разплащат. Токенизацията предоставя също така повече възможности на търговците да приемат разплащания.

Като следващ етап от дългосрочното партньорство с Visa, Paynetics, която се стреми да рационализира процесите на разплащане на своите клиенти, ще използва технологичните възможности и продуктовия опит на Visa, за да предлага конкурентни решения както на големи, така и на по-малки компании в Европа.

Организациите, които могат да се възползват от тези услуги на Paynetics, са финтех компании, необанки и доставчици на дигитални портфейли, както и нефинансови корпорации в редица вертикални индустрии, като телекомуникации, търговия на дребно и преки продажби. Партньорството на Paynetics с Visa ще позволи на финтех компанията да се разрасне и бързо да навлезе на нови пазари, за да разработи цялостни и конкурентни услуги за бизнеса, който има за цел да предостави финансови решения от следващо поколение за своите клиенти.

„Партньорството с Visa ни помага да разширим портфолиото си от решения за разплащане и предложения за дигитално банкиране в Европа. Като компания със силни възможности за токенизиране, ние можем да помогнем за отключване на нови функционалности за разплащания на нашите клиенти и в крайна сметка да им осигурим пълна гъвкавост да структурират предлаганите от тях продукти, за да отговарят на специфичните нужди на крайния потребител“, каза Антонина Мартинова, изпълнителен директор на Paynetics.

„Горди сме да разширим дългосрочното си партньорство с Visa, за да продължим нашата мисия за улесняване и широка използване на дигиталните разплащания, с акцент върху функционалността и удобството. Работата ни отговаря на текущите пазарни тенденции и на изискванията на нашите клиенти за множество дигитални опции за разплащане, в съответствие с нарастващото търсене на решения за безконтактни плащания и по-широкия обществен стремеж към безкасово плащане“, добави Иво Георгиев, съосновател и изпълнителен председател, Paynetics.

„Радваме се да разширим дългосрочното си сътрудничество и партньорство с българската финтех компания Paynetics. Във Visa се ангажираме да дадем възможност на финтех компаниите да реализират своя потенциал, като им помагаме да създават нови връзки в нашата екосистема и изграждаме взаимоотношения между нашите клиенти и партньори за подобряване на глобалната екосистема на разплащанията. Сътрудничеството ни ще помогне на Paynetics да постигне своите планове за разширяване и да работи с други компании в платежната екосистема в Европа за стартиране на нови начини за разплащане. Сигурната инфраструктура, въведена от Visa Token Service, помага да се промени начинът, по който потребителите пазаруват и се разплащат с милиарди свързани устройства. Същевременно Visa Token Service предоставя всички опции за мобилни разплащания на търговците, така че потребителите да могат да се разплащат чрез всяко устройство на POS терминалите”, заяви Севдалина Василева, генерален директор на Visa за България, Гърция и Кипър.

Pin It on Pinterest