Пъстър фермерски пазар организира Lidl за уикенда – от мляко и мед и до био картофи и фермерски колбаси

22 октомври 2020 г, София. Традиционната инициатива на Lidl в подкрепа на реализацията на продукция на регионални производители продължава в София през предстоящия уикенд (24-25 октомври). Поредният фермерски пазар на веригата ще се проведе на паркинга пред магазина на бул. „Черни връх “ 173 в Драгалевци, от 10.00 до 18.00 часа и през двата почивни дни. Предвидени са и всички необходими предпазни мерки срещу Covid 19.

Посетителите на пазара ще могат да открият разнообразие от млечни продукти – сирене и кашкавал от Ряхово и от „Катарино“, както и от фермерска мандра „Каменяк“, която ще предлага и прясно и кисело мляко на щанда си. Част от производителите ще предлагат и колбаси, родно производство. За предстоящите студени дни, посетителите на пазара ще могат да се снабдят с пресен мед от с. Габърница и от земеделския производител Петър Иванов, както и да направят своя избор между разнообразието от чайове на „Алина“. „Таткова градина“ от Сливенско ще предлага сезонни плодове и зеленчуци, „Пура вида“ е заложила на тиквите и разнообразни сезонни зеленчуци, собствено производство, а Иванка Иванова от Самоков на известните за региона картофи, като няма да липсват и био картофи, производство на „Тара био“. Грозде от Пазарджик и подправки за всеки вкус, също ще са сред предложенията на българските фермери.

Технически организатор на събитията е „Фармхопинг“ – онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е достъпна за хората от града през онлайн платформа.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската SchwarzGruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 104магазина в 49 града и близо 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Pin It on Pinterest