Първият Chromebook на Acer с Qualcomm Snapdragon 7c е ултрапортативен и с 4G LTE

Acer обяви също Chromebox CXI4 и Halo Smart Speaker

Acer днес пусна първия модел Chromebook, базиран на изчислителната платформа Qualcomm Snapdragon 7c. Новите модели Acer Chromebook Spin 513 (CP513-1H / CP513-1HL) и Acer Chromebook Enterprise Spin 513 съчетават ултрапортативен дизайн с бързина и производителност, дълъг живот на батерията и по избор 4G LTE адаптер за свързаност.

„В Acer сме развълнувани от пускането на пазара на нашите първи лаптопи Chromebook с изчислителната платформа Qualcomm Snapdragon 7c, които дават производителността и ефективността, необходими за да изпъкнат огромните предимства на Chrome – коментира Джеймс Лин, генерален мениджър „Лаптопи, ИТ продукти“ в Acer. – Тъй като служителите и студентите преминаха към дистанционна работа и обучение, Acer реагира с решения, които отговарят на техните нужди – в този случай това са лаптопи Chromebook, които са достатъчно мощни, за да поемат всичко, което изникне за вършене. Те имат целодневен живот на батерията и изключително сигурна свързаност с мобилните мрежи практически навсякъде.“

Оптимизиран за производителност и мобилна свързаност

В сърцето на Acer Chromebook Spin 513 е изчислителната платформа Qualcomm Snapdragon 7c с 8 nm осемядрен процесор Qualcomm® Kryo ™ 468, който осигурява подобрени характеристики мултитаскинг и реакция. В допълнение, графичната производителност на интегрираната Qualcomm® Adreno™ 618 позволява на потребителите да се наслаждават на онлайн игри и видеострийм с безупречно качество. С осигурените 14 часаi живот на батерията, новият Chromebook може да издържи повече от цял работен или учебен ден.

Новият Chromebook се предлага с опция 4G LTE адаптер за постоянна свързаност. Това гарантира, че потребителите винаги ще могат да имат достъп до интернет, техния личен облак, свързани приложения, разширения и други, за да останат фокусирани върху работата, ученето или хобито, дори без да има Wi-Fi наблизо.

Ултрапортативен и трансформиращ се

Суперелегантният и трансформиращ се дизайн позволява на потребителите да се възползват максимално от Acer Chromebook Spin 513, който има здрав и стилен алуминиев горен капак, а също така дисплей Corning® Gorilla® Glass и тъчпад, които осигуряват устойчивост към надраскване и счупване. В допълнение, тесните рамки на екрана позволяват достигане на съотношение 78% на площта на екрана към корпуса, което спомага да се задържи вниманието върху 13,3-инчовия Full HD IPSii сензорен екран на ноутбука.

Елегантният Acer Chromebook Spin 513 тежи по-малко от 1,2 кг и е тънък 15,55 мм, с размери малко по-големи от лист хартия. Chromebook има и допълнителна клавиатура с подсветка, така че без проблем да може да се работи при всякакво осветление.

Две пълнооборотни панти позволяват на потребителите да използват лаптопа в четири режима: традиционен с въвеждане от клавиатурата, режими таблет, режим дисплей и режим „палатка“ за презентация или когато пространството е ограничено. Освен това двата му вградени микрофона са по-чувствителни, което гарантира по-добра яснота на звука при видеоконференции или разговори с приятели в Google Meet или при ползване на Google Assistant.

Портове и най-новият Wi-Fi стандарт за постоянна свързаност

Мрежов Wi-Fi адаптер с 802.11ac с 2×2 MIMO технология и по избор 4G LTE адаптер поддържат потребителите винаги свързани, независимо дали са вкъщи, в офиса или в движение. Chromebook има два пълнофункционални USB Type-C ™ порта, които поддържат USB 3.2 Gen 1 (до 5 Gbps), DisplayPort през USB-C и USB зареждане. Той има също така USB 3.2 Type-A порт, а периферните устройства могат да бъдат свързани чрез Bluetooth® 5.0.

Chromebook Spin 513 се предлага с до 8 GB LPDDR4X SDRAM и до 128 GB диск за съхранениеiii.

Acer Chromebook Enterprise Spin 513

Acer Chromebook Enterprise Spin 513 предоставя сигурност, корпоративни функции и икономия на разходи, което е ценно предимство за фирмите с множество устройства. Мобилният формфактор, високата производителност, опционалната 4G LTE свързаност и бизнес функциите на Chrome OS създават сигурна и продуктивна среда за работа на служителите, независимо откъде работят. ИТ отделите ще оценят интегрираните в Chromebook Enterprise пълни настройки за сигурност, а ИТ администраторите ще могат лесно да управляват актуализациите, да конфигурират приложения, да стартират разширения и политики и още много други неща с помощта на уеб базираното управлениеiv.

Без да правят каквото и да е, ИТ отделите могат да „изпратят“ в отдалечен офис новия Acer Chromebook Enterprise Spin 513, който автоматично ще се обозначи като включен в системата за ИТ управление, веднага щом потребителят се свърже с интернет. Chrome OS опростява процеса на пускане в действие, управление и предоставяне на ресурси на служителите за работа в облака, което в крайна сметка увеличава времето за работа и намалява общите разходи за притежание (TCO).

Chromebox CXI4 е компактно решение с множество опции за свързване

Компактен и предварително зареден с Chrome OS, Acer Chromebox CXI4 е чудесен избор за училищни лаборатории и класни стаи, семейства и малки фирми. Той осигурява достъп до информация и помощни материали в зони за обслужване на клиенти и дори може да се използва в информативни киоски. В допълнение, новият Chromebox може да бъде закупен и с ъпгрейд за Chrome Enterprise, който предоставя на служителите бизнес инструменти, необходими им за да работят ефективно.

Практичният дизайн спестява място, като включва всичко необходимо за бърза и продуктивна работа при ползване на Chrome. С процесор 10-о поколение Intel® Core™ i7, Chromebox CXI4 се предлага с портове за свързване към няколко дисплея, периферни устройства и други. Освен USB 3.2 Type-C порт и два HDMI порта, той има до пет USB 3.2 Gen 2 порта. Лаптопът разполага и с Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) адаптер и RJ45 порт за бърза интернет връзка, без значение кабелна или безжична.

Поставянето и свързването на Chromebox CXI4 е лесно: просто го свържете към задната страна на монитора чрез допълнителния VESA комплект за монтаж или го поставете свободно стоящ и обезопасен с ключалка Kensington.

Стилен Halo Smart Speaker изпълва дома с музика или съобщения

Новият Halo Smart Speaker на Acer е стилно и настройваемо по желание устройство, направено така, че или да се слее, или да се открои във всеки дом. Компактните размери на високоговорителя позволяват да се побере практически навсякъде, дори на претрупано бюро или кухненски плот, а модерният му дизайн позволява да допълва всеки интериор. RGB светлинки предлагат допълнителни възможности за персонализиране, и по-специално възможност за синхронизиране с музика, за да допълва настроението, или пък да изберете цветова схема, подходяща за деня или нощта. Като един от първите съвместими с Google Assistant смарт високоговорители, притежаващи DTS sound™, Halo Smart Speaker осигурява плътен висококачествен звук, който се разпространява на 360 градуса, за да изпълни всяко помещение.

Опционален LED дисплей позволява на потребителите да виждат часа или да разберат какво е времето навън само с един поглед, а в момента се разработва приложениеv, което ще позволи на потребителите да персонализират високоговорителя си със специално съобщение или изображение. В устройството е вграден Google Assistant, който осигурява хендсфри помощ в дома: с просто казване на „Hey Google“ Halo ще възпроизвежда музика, подкасти, новини, ще отговаря на въпроси и друго каквото пожелае потребителят. Два чувствителни насочващи се микрофона лесно различават околния шум и гласовите команди и реагират бързо на тях, а пък с превключвател може да се изключи микрофонът за тези, които търсят уединение.

Поддръжка на приложения за Android

Новите Acer Chromebook Spin 513, Chromebook Enterprise Spin 513, Chromebox CXI4 и Chromebox Enterprise CXI4 поддържат инсталиране на приложения чрез Google Play, така че клиентите ще имат достъп до всички любими приложения за работа, творчество, услуги и др.

Точните спецификации, цени и наличност се променят в зависимост от региона. За повече информация относно наличности, спецификации на продуктите и цените на конкретни пазари, моля, свържете се с най-близкия офис на Acer чрез www.acer.com.

i Животът на батерията се определя на база Google power LoadTest. (http://www.chromium.org/chromium-os/testing/power-testing). Действителният живот на батерията варира в зависимост от модела, конфигурацията, приложенията, настройките за управление на захранването, условията на работа и използваните функции.

ii Всички марки и имена на продукти, споменати тук, са регистрирани търговски марки на съответните им компании и се използват единствено за описание или идентифициране на продуктите.

iii Спецификациите могат да варират в зависимост от модела и/или региона. Наличността зависи от модела.

iv Google Console се продава отделно и/или може да изисква месечна такса за активиране.

v Планирано за пускане през декември 2020 г.

Pin It on Pinterest