Оргахим с 3 съвета към учениците за пътна безопасност

За поредна година българският производител на бои се включва в кампанията „Убий скоростта, спаси дете!“ на Радио FM +

В началото на учебната година „Оргахим“ се обръща към всички ученици с призив да бъдат внимателни на пътя и да пресичат улицата, като ползват пътната сигнализация и пешеходните пътеки. От компанията вярват, че независимо дали децата отиват пеша до училище, в парка или в дома на приятел, спазвайки няколко прости съвета, могат да стигнат там безопасно. И от своя страна, искат да създадат условия за това и повече сигурност за пешеходците.

Екипът на русенския производител на бои, който тази година празнува 120 години от създаването си, отново се включи в кампанията „Убий скоростта, спаси дете!“ на Радио FM+. Това е поредният път, в който „Оргахим“ подкрепя инициативата в защита на децата и превенция на пътя. Ще бъде възстановена маркировката на три пешеходни пътеки в близост до училища и възлови кръстовища в София, като първо беше боядисана пешеходната пътека на бул. „Витоша“ и ул. „Краище“ (до читалище Петър Берон).

„За нас от Оргахим е кауза да осигурим безопасността на участниците в движението и затова сме щастливи да бъдем партньор за поредна година на активността на радио FM+ „Убий скоростта, спаси дете!“, разказва Емил Кунчев – маркетинг мениджър на компанията. „Пътната маркировка е изключително важна сигнализация, която спасява животи и нашият призив е да намалим скоростта на пешеходна пътека, за да премине сигурно всяко дете по пътя си към училище или дома“, допълни Емил Кунчев.

По думите му темата за безопасността в цялост е още по-важна в сегашните несигурни и сложни времена, когато още повече трябва да празнуваме живота. Затова от компанията са изготвили и 3 съвета за безопасно пресичане на учениците:

  1. Погледнете наляво, надясно и пак наляво, преди да пресечете пешеходната пътека. Бъдете внимателни през цялото време, докато не преминете безопасно до отсрещния тротоар.
  2. Не говорете по телефона, свалете слушалките и други устройства, когато пресичате улицата. Тийнейджъри, това важи най-много за вас! J
  3. Уверете, че сте видими за шофьорите – ако няма тротоар, вървете с лице към движението, възможно най-вляво. На паркинги, не тичайте около спрелите коли. В тъмно или дъждовно време бъдете особено бдителни и носете светли или ярко оцветени дрехи, с отразяващи елементи.

Кампанията „Убий скоростта, спаси дете!“ се провежда вече 15 години и насочва вниманието на цялото общество към факта, че много от жертвите на пътя са деца. За да напомня това, Радио FM+ избира да обозначи със стикери най-забележимата мобилна платформа в София, видима от всички шофьори – тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт и поставя над 100 информационни табели на ключови кръстовища и около училища в София, Варна, Бургас и Благоевград. Посланици на инициативата са популярни и обичани личности като Хилда Казасян, Теди Москов,  Свилен Ноев, Прея, Нина Николина, Гергана Стоянова, Ненчо Балабанов, Калин Врачански, Михаела Маринова, Любо Киров, Георги Господинов, Юлиян Вергов, а от тази година и трикратната европейска рали шампионка Екатерина Стратиева. Инициативата е носител на редица отличия за значима социална кампания, символ на грижата и вниманието към децата.

„Оргахим“ е най-дълго съществуващата, работеща и до днес компания за производство на бои и лакове в България, създадена през 1901 г. Днес тя е една от най-големите и иновативни химически компании в Югоизточна Европа, част от групата Поликолор-Оргахим. Произвежда над 3250 продукта; изнася за повече от 30 държави през последните 15 години и има най-голям дял от българския пазар. Компанията е лидер в сектор „Тониране“, с близо 600 машини за тониране в цялата страна. Нейни марки са DEKO proffesional, Наmelekon, Mefisto, Casa Bella, Protecta, Spirit, Timmer и Леко. Тази година компанията отбелязва 120 години от създаването си. Мотото на юбилея е „Празнуваме цветовете“.

Pin It on Pinterest