Бизнес

Официално становище на БУЛМАРКЕТ относно железопътния инцидент днес

В 03:13 ч., днес (21.01.2022 г.), в гара Илиянци, от 8-ми коловоз, с редовен изходен сигнал, в посока гара Курило тръгва празна товарна композиция с цистерна за солна киселина.

В същото време от 9-ти коловоз, без подаден изходен сигнал, в посока гара Световрачене тръгва друга празна товарна композиция с цистерна за мазут. На стрелка 39 двата локомотива се удрят и дерайлират, като скоростта на движение е била около 15 км/ч. Пострадали няма и не е имало опасност за населението в района. Движението на влаковете през гарата не е преустановено.

Една от вероятните причини за инцидента е грешка във видимостта на единия машинист. И двамата машинисти са с проведени пълни инструктажи – единият е с над 10 години опит, а другият с над 22. Извършените проверки за алкохол и забранени субстанции са показали отрицателен резултат. При установяване на грешка по невнимание, причинила инцидента, машинистите ще подлежат на пълна дисциплинарна и материална отговорност.

Екипите на Булмаркет са на терен и работят за пълноценното изясняване на причините за инцидента. „Булмаркет Рейл Карго“ осигурява пълно съдействие на независимия „Национален борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт“ и ще информира своевременно за развитието на случая.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest