Ново бирено предложение на пазара – Zatecky Hus

В състава му е световноизвестният жатецки хмел от Чехия

 „Карлсберг България“ разширява портфолиото си с нова премиална марка светло пиво Zatecky Hus с цел да разшири сегмента на чешко пиво в България.

В основата на рецептата на Zatecky Hus е световноизвестният ароматен жатецки хмел. Той се произвежда единствено в град Жатец, Северна Чехия, повече от 650 години. Уникалните му качества се дължат на изключително благоприятните природни условия на отглеждане в района на града. Те отличават сорта с неповторим аромат и вкус. Жатецкият хмел придава на пивото лек, тревист аромат с билков и земен профил и умерена горчивина, като оформя приятния вкус на Zatecky Hus.

Zatecky Hus е традиционна бира от типа „лагер“, която се комбинира добре с леки храни като пилешко месо, паста, салати, бяла риба, скара, която не е силно подправена, както и с леки бургери.

Кадри от града Жатец и чешката провинция подкрепят комуникационната кампания зад марката на национално ниво.

Zatecky Hus е на пазара от средата на месец април и се предлага в стъклени бутилки от 500 мл за многократна употреба, както и в кенове от 500 мл. Алкохолното му съдържание е 5%.

Позитивният поглед на живота:

Zatecky Hus пренася духа на чешката провинция в града, с характерните за чехите безгрижие и позитивен поглед на живота, чийто символ е Гъсокът.

Na zdravi!

Pin It on Pinterest