Nike Cortez – класика сред спортните обувки

Спортните обувки са универсалният език, на който всички говорим – няма мъж, жена или дете на света, които да не притежават поне един чифт класически бели маратонки, които да могат да комбинират с всички свои дрехи – още едно нещо, за което да не мислим, когато планираме тоалетите си. А ако сте заклети любители на марковите спортни обувки и мечтаете да притежавате такива на колекционерска серия и то на бюджетна цена, имаме добри новини за вас – съществуват Nike Cortez.

Nike Cortez – класиката в семейството на Nike

Обувките от серията Nike Cortez се появяват за първи път на пазара преди почти половин век през далечната 1972 година. Първоначално са създадени с цел да бъдат маратонки за бягане за професионални атлети, но с идването на 80-те все повече навлизат в ежедневието на човека и се превръщат в неповторим моден артикул. Тази тяхна слава се е запазила и до днес и те са едни от най-класическите и изчистени обувки на прочутата марка.

Основните цветови комбинации, в които се предлагат, са черно и бяло в два варианта, с различен основно преобладаващ цвят. Закръгления връх им придава изключително закачливо ретро излъчване и ги прави стилен избор за всеки повод. Nike Cortez са перфектните обувки за спорт, ако бюджетът ви не позволява да се сдобиете с оригинални Air Max, но все пак искате да имате специални маратонки за бягане. Те също така са идеален избор за ежедневието, независимо дали става въпрос за разходка в парка, или среща в града с приятели. Семплата им визия позволява да се носят дори на работното място без това да нарушава фирмения дрескод, а съчетавайки ги с подходящите дрехи, можем да ги носим и на официални събития като рождени дни и сватби – дансингът няма да е особено приятно място с неудобни високи токчета, но с чифт Cortez ще се усеща сякаш стъпваме върху поле от памук.

Nike Cortez – стил за търсещите нестандартното

Ако искате да избягате от стандартното и търсите обувки с цветен акцент, който да разчупи малко визията ви, знайте, че Nike Cortez се предлага и в още една разцветка – бяло със сини и червени детайли. Можете да разгледате всички цветови комбинации в електронния магазин на Footshop и да изберете своите нови любими спортни маратонки.

Класическите и стилни обувки никога не са били по-достъпни! Cortez са обувките на Nike, които винаги ще бъдат актуални и идеално ще се вписват в последните тенденции, а качеството им обещава, че ако се грижите правилно за тях, те ще ви служат вярно с години. Това е моделът за истински ценители, които разбират от стойностни аксесоари и непреходна мода – докажете, че и вие сте от тях, като изберете своя нов чифт още днес!

Източник на снимка:

Footshop

Pin It on Pinterest