Motorola продължава партньорството си с Българската федерация по художествена гимнастика

„Подкрепата на бизнеса към спорта трябва да се превърне в константа – само така младите таланти ще имат шанс да се развиват в страната ни“, вярва Владислав Иванов.

A picture containing person, sport, child, hula-hoop  Description automatically generated

Моторола отново засвидетелства пълната си подкрепа към младите таланти на спорта у нас, подпомагайки Българската федерация по художествена гимнастика. Целта на дългогодишното партньорство между технологичния бранд и федерацията, е да се подпомогне тежката тренировъчна дейност на спортистите от една страна, като в същото време се насочва вниманието към красотата на спорта и се изгражда положителния образ на художествената гимнастика в България, за да може той да привлича интереса на следващите поколения спортисти.

„Художествената гимнастика е един от най-красивите спортове, а нарицателното „златните момичета“ винаги предизвиква национална гордост. Рядко обаче си даваме сметка плод на колко постоянство и усилия на спортисти и треньори са спечелените медали и какви жертви изискват те. Именно затова вярваме, че подкрепата ни към федерацията трябва да е устойчива във времето, а не еднократна“, споделя Владислав Иванов, регионален мениджър на бранда за Югоизточна Европа и Австрия.

„България е пълна с млади таланти, а техният потенциал за развитие заслужава да има опора от наша страна, която ще им помогне да се чувстват спокойни по пътя към успехите си. А техните успехи на свой ред ще привлекат към федерацията нови ентусиасти. Подкрепата на бизнеса към спорта в България определено трябва да се превърне в константа – само така младите спортисти ще продължат да имат същия хъс и желание да се развиват в страната ни.“, допълни той.

Финансовата подкрепа и усилията за допълнително популяризиране на художествената гимнастика като спорт вървят ръка за ръка в партньорството между Моторола и федерацията. Част от настоящия проект е и включването на златните момичета в комуникирането на предстоящата премиера на нова серия флагмански смартфони, която брандът предстои да лансира на пазара, залагайки именно на грацията и красотата на златните момичета.

A group of women posing for a picture  Description automatically generated with medium confidence

Проектът съвпада с участието на българските спортисти в  Олимпиадата в Токио, за което Motorola изразиха безрезервната си подкрепа.

Наскоро ансамбълът на България спечели златен медал на финала на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Минск. Тогава Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова бяха блестящи в изпълнението на композицията си и получиха рекордната оценка от 47.800 точки (39.200 за трудност и 8.600 за изпълнение).

A picture containing person, dress  Description automatically generated

На предстоящата Олимпиада в Токио, златните момичета ще се включат както със солови изпълнения, така и с групова хореография. Катрин Тасева и Боряна Калейн ще вземат участие в надпреварата чрез индивидуални изпълнения. За Катрин Тасева Олимпиадата ще бъде последно състезание – след края на първенството, грацията ще прекрати състезателната си кариера. На Европейското първенство във Варна тя завърши пета на бухалки и лента, шеста на обръч и седма на топка.

A person holding a tennis racket  Description automatically generated

Боряна Калейн е втората състезателка,  която ще участва индивидуално в игрите – на Европейското тя успя да се пребори за сребърен медал –  нещо, което България не беше виждала от 1994 година насам.

Партньорството между бранда и федерацията не е пряко свързано с Олимпиадата, а е част от тригодишната дългосрочна колаборация между двете страни.

Pin It on Pinterest