Милтенова и Димитров: ВКП, Лаура Кьовеши и ЕК превозвачите сезирахме за репресии

Превозвачите Димитър Димитров – КАПБ, и Магдалена Милтенова – КАП, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 14-ти май 2022 г., заявиха позиции по следните теми:

Проблемите на превозвачите, липсата на чуваемост и натискът на управляващите.

    „Вие направихте голямо „политическо явление“ със срещите и диалозите си с министър-председателя, които си записахте! Кое беше укоримото да се направи запис на една среща, в която няма нищо тайно?“, попита Беновска. Димитър Димитров отговори: „Никога не сме искали да правим „политическо явление“! Ние от края на февруари се опитваме да покажем, че има проблем в транспорта! Опитваме се да покажем, че редица европейски държави взеха конкретни мерки. Отделиха се милиарди евро в ЕС да се подпомогнат превозвачите! Ако се е стигнало до някакво политическо сътресение, което по една или друга причина – вината не е в нас! Вината е в управляващите, които се правеха, че не ни забелязват! На всички срещи казваха, че ни разбират и подкрепят, но нищо не се случи!“. Димитров добави, че в момента се случва същото. Превозвачите протестират, но държавната машина е активирана срещу тях, обикаля се по гаражите и фирмите и ги предупреждават да не се протестира. Пращат се проверки, икономическа полиция. Това провокира хората да протестират!

   „Мислех по-късно да засегна тази тема, но автобусните компании „Юнион Ивкони“ излязоха в открито писмо, в което дружеството „Транспект“ АД, което е собственик на „Юнион Ивкони“ и „Груп Плюс“, пише, че е в ревизия от НАП. Те описват в своето писмо, че ще бъдат в невъзможност да извършват своята дейност. Това сигурно важи сигурно за всички транспортни фирми. Те се извиняват на своите пасажери и за това, че ще трябва да повишат цените на билетите! Какъв е вашият анализ?“, продължи Беновска. Магдалена Милтенова отговори, че „Юнион Ивкони“ по-скоро са се извинили на хората за това, че не могат да изпълняват превозите, защото са препятствани в момента от проверките. „Проверките продължават по час-два и завършват с акт за недостатъчна наличност на течност в казанчето за чистачки! И не се касае само за „Юнион Ивкони“, защото вчера в Добрич също са влизали в една от фирмите служители на ДАНС! Факт е, че момчетата са се държали изключително възпитано, но факт е, че започна една репресивна атака към всички с цел сплашване да не се излезе на протест! И дали ще бъдат „Юнион Ивкони“, „Етап“ и „ПИМК“, първите три фирми, които е наредено специално от министър Събев да бъдат проверени!“, добави Милтенова. Беновска попита: „Министър Събев или министър Василев? НАП е на подчинение на Василев?“. Милтенова отговори, че финансовите проверки си текат непрекъснато. Въпросът е, че в момента тези проверки са целенасочени, тенденциозни и целта е да се сплашат малките превозвачи. Тя поясни: „Те казват, ето, започнахме големите, а вие, малките, правете сметка какво ще ви се случи, след като тях ги натискаме!“.

   „Вярно ли е, че собствениците на „Юнион Ивкони“ и другите две фирми са подложени на лични данъчни ревизии?“, попита Беновска. Милтенова отговори, че щом в писмото го пише, вероятно е така. Тя продължи, че очаква абсолютно всякакви мерки. „Актовете, за които говоря и разпореждането на Министерството на транспорта чрез ИААА са точно това! Там са изброени трите фирми. В писмото е записано – на ротационен принцип ще ви изпращаме списък с фирми, които да проверявате, но това не означава на останалите фирми да неглижирате проверките. Кои са „тези“, кои са „останалите“? „Тези“ са на протестите, „останалите“ не са били! Трябва да Ви кажа, че сега на протеста всички ще бъдат! С изключение на тези, които са много пресирани, заплашени са от представители на властта, които имат кметове в тези населени места, че на хората ще им бъдат прекратени договорите! Но ние ще го обявим официално и ще се знае в кои градове се случва!“, категорична бе Милтенова. Тя добави, че репресивните мерки на властта предизвикват обединение в бранша и солидарна подкрепа от гражданите.

   Милтенова заяви: „Проблемът не е от записа от срещата с министър-председателя, проблемът е в това, което той казва! Проблемът дори не е в това, че той каза – ако не искате да ме слушате, ето там е вратата! За мен най-скандална беше репликата – аз решавам тук какво ще се прави и какво ще се говори! Не, г-н Петков! Българският народ решава какво ще се говори и какво ще бъде на дневен ред! Защото държавата, това сме ние! „Политическото явление“, което Вие казвате, че се е появило, е по-скоро гражданско, а не политическо! За пръв път от години виждаме гражданско общество, което подкрепя една група протестиращи!“.

   „L’État c’est moi – Луи XIV! Може би министър-председателят това се е опитал да ви каже!“, отбеляза Беновска. Димитър Димитров отговори, че се коментира премиерът или някой друг какво бил казал, но истината е, че досега никой не е изслушал предложенията на превозвачите! Дори и двете срещи в МРРБ са били на принципа „ние се събрахме и аз реших“. „Няма никаква чуваемост и желание за диалог! Винаги се води монолог – от тяхна страна какво ще направят или от наша какво би било хубаво да се случи! Няма чуваемост от властимащите!“, категоричен бе той. Димитров добави, че в обществото се насажда усещането, че има едни превозвачи, които искат да бутат правителството! Не е така! Има превозвачи, които имат проблеми!

  „Вчера говорих с председателя на транспортната комисия Гуцанов от БСП. Той каза, че ще развие предложението, което бе направено, да се създаде нещо като консултативна комисия, в която да влязат превозвачи и народни представители и ефективно да опитат да решат проблемите. Да видим дали това ще се случи!“, заяви Беновска. Димитров отговори, вече на всички второкласни пътища се поставят табели, че се заплаща ТОЛ, а в коалиционното споразумение е било записано, че това няма да се случи! За какъв диалог говорим тогава!?

   „Но Гроздан Караджов направи едно изявление, което мисля, че беше пресметнато. Той каза, че ако се заплащат ТОЛ такси за второкласните пътища, цената за 16 хляба ще се увеличи с една стотинка!“, продължи Беновска. Димитров отговори: „Ние също сме подготвили доклади на KPMG, това твърдение е несъстоятелно! Ще го оборим! Необходимо е време, за да излязат нашите разчети!“. Той поясни, че по начина, по който се развива ТОЛ системата, се насърчава вътрешната инфлация. Оскъпяваме само продуктите за българския пазар.

   „Ще продължим по темата, но понеже говорим за пари и вие казвате, че няма чуваемост, ще си позволя да пусна няколко видеа. Едното е Асен Василев, но на 10-ти май, когато вашият протест не беше допуснат в София, направи следното изявление!“, продължи Беновска и пусна запис от интервюто ѝ с Асен Василев от 10-ти май 2022 г.:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Г-н Василев, може ли нещо актуално от днес? Може ли да отговорите на актуален въпрос от днес? Превозвачите Ви чакат на „Цариградско шосе“, Вие сигурно не сте отишъл! Но вчера на този коалиционен икономически съвет, или както се нарича точно, сте обсъждали мерки за превозвачите. Може ли да кажете точно какви са?

Асен Василев: Пак казвам – когато всички мерки са финализирани като пакет, те ще бъдат представени! Част от тях са законодателни.

Илиана Беновска: Кога?

Асен Василев: В началото на следващата седмица.

Илиана Беновска: Защото те искат да протестират до 18-ти и по-нататък!

Асен Василев: Всеки има право да протестира, спазвайки закона! Превозвачите са предоставили техните искания. Техните искания са ясни. Обсъдени са на коалиционен съвет.

Илиана Беновска: И чакаме актуализацията на бюджета?

Асен Василев: Не, не чакаме актуализацията на бюджета! Тя няма да се случи следващата седмица. Следващата седмица ще излезем с пакета мерки, както казах!

Илиана Беновска: Изследвате ли примера на Гърция? Вие споменахте вътре за Гърция!

Асен Василев: Нека не говорим за конкретни мерки, докато не излезе пакета от мерки! Огледали сме всички видове компенсации, мерки, които съществуват в Европа! Да не откриваме колелото за някои от тях! Има подобна мярка за Франция,  която се контролира през данъчните служби. Има подобна мярка, която се обсъжда за Гърция, не знам дали е влязла в сила.

Илиана Беновска: 480 000 евро!

Асен Василев: Да! Така че като цяло има най-разнообразни мерки в пакета. Не е една мярка! И пак казвам, те са насочени така, че да се овладее ценовия шок, който дойде от войната! Министър Събев е човекът, който си говори с превозвачите в Министерството на транспорта. Предполагам, че той и в момента разговаря с тях. Ако не – аз лично бих го насърчил да разговаря!

Илиана Беновска: Между другото те Ви чакаха на „Цариградско шосе“ там да отидете!

Асен Василев: Мен, министърът на финансите?!

Илиана Беновска: Да, поканиха Ви!

Асен Василев: Добре!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    Беновска попита: „Кой дойде при вас на „Цариградско шосе“, освен ние, журналистите?“. Магдалена Милтенова отговори, че никой не е дошъл, а арогантното поведение към превозвачите е започнало още от самото начало на сегашното управление. Това е довело и до протестите. Такова арогантно поведение е абсолютно недопустимо към българските граждани!

   „Вицепремиерът Василев каза, че другата седмица, какво и да означава това, ще има пакет от мерки! Какво арогантно има?“, попита Беновска. Димитър Димитров отговори, че и в деня след скандала в МС, правителството е пуснало прессъобщение, че благодарение на хората, които са останали на срещата, са изготвени пакет от мерки за превозвачите. Той продължи: „Забележете, в тези мерки са премахване на акциза на тока и намаляване на акциза на газта. Това какво общо има с превозвачите?!“.

    Магдалена Милтенова обясни, че когато попитат министър Събев за проблемите на превозвачите, той започва да говори за транспортната схема. Важно е да се отбележи, че по транспортната схема няма разминаване с превозвачите и те са подкрепили министър Събев по темата още на 12-ти август. Водещата припомни, че на въпросния форум превозвачите и транспортният министър са си партнирали много добре. Милтенова припомни, че на първата пресконференция е казала, че има много добър диалог с министър Събев. Но вече 5 месеца от този диалог няма конкретен резултат! Няма борба със сивата икономика, няма законодателни инициативи за промяна на нормативната база! Събев е обещал, че веднага след въпросния форум ще се изпратят покани за работни групи, но такива покани все още няма! Николай Събев е заявил в началото на април подкрепата си за разширяването на ТОЛ системата и превозвачите са го предупредили, че това ще предизвика протести. „Защо сега министър Събев се прави, че не знае, че ние ще протестираме?“, попита Милтенова.

   „Вижте какво каза министър Николай Събев след заседанието на транспортната комисия в четвъртък по повод всички тези теми, за които говорим!“, продължи Беновска и пусна запис от интервюто ѝ с Николай Събев от 12-ти май 2022 г.:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Може ли да успокоите превозвачите, че има някакъв личен интерес или лобирате за някои други? Това е основното, което те изразяват, като тревога?

Николай Събев: Вижте, когато започнаха вече личните нападки, аз разбрах, че те са приключили с всички техни аргументи! Аз не искам да коментирам това!

Илиана Беновска: Най-прагматичното, г-н Събев, е това, че много малко се прави разлика между субсидии и компенсации!

Николай Събев: Тя разликата е огромна! Едното е в полза на гражданите. Граждани с определена социална група са компенсирани от държавата да ползват непълната част от транспортния билет. Това е компенсацията, а субсидията е директно към превозвача.

Илиана Беновска: Изготвило ли е министерството разчет как трябва тази синергична схема, която искате да направите между БДЖ и автотранспорта?

Николай Събев: Работи се по разчетите! Това никога не е правено в България. предполагам, че някога е правено.

Илиана Беновска: Не го заварвате Вие?

Николай Събев: Ние сега тепърва трябва да започнем да го изграждаме! Както преди Ви се извиних – извинявайте, че за 3 месеца не успях да направя 5 моста! Извинявайте, че за 2 месеца не успяхме да направим национална транспортна схема! Но ние за 2 месеца не сме обещавали, че ще го направим!

Илиана Беновска: Но, както каза г-н Свиленски, Вие сте притиснат от времето, защото хората има нужда да бъдат превозвани!

Николай Събев: И те ще бъдат превозвани!

Илиана Беновска: Да Ви попитам някакъв срок предвиждате ли? Вие сте човек на разчета!

Николай Събев: Да, имаме разчети, имаме срокове?

Илиана Беновска: Кога? Кога ще бъдете наясно какви субсидии, какви компенсации, на кого какво?

Николай Събев: Ние сме наясно! Субсидиите и компенсациите са заложени в Национален бюджет 2022 г. И ние към този момент ги изпълняваме регулярно. Държавата си изпълнява ангажиментите по повод субсидии и компенсации. И тук никой с нито един лев не е забавен! Това, за което говорим, е в бъдеще да променим механизма за изплащане на субсидиите!

Илиана Беновска: За другия бюджет ли, или в рамките на тази година?

Николай Събев:  Ако сме готови ще променим механизма. Ако не сме готови – ще остане същия механизъм! Но ние сме защитили този бюджет, който са поискали и този бюджет се изпълнява!

Илиана Беновска: Г-н Събев, идеята, която ДПС дава за съвместна комисия между Министерството на транспорта, МРРБ, превозвачи, камионджии – това как смятате да го реализирате? Вие изразихте съгласие, доколкото разбрахме!

Николай Събев: Да, разбира се! Ако ни поканят да участваме в такава комисия – ще участваме!

Илиана Беновска: Кой трябва да е инициатор – институциите, държавата?

Николай Събев: Тези, които я предложат!

Илиана Беновска: ДПС?

Николай Събев: Разбрахме се в парламентарна комисия по транспорт да бъде създадена комисия, която да създава една такава платформа за разговори! И аз казах да, потвърждавам участието от страна на Министерството на транспорта!

Илиана Беновска: Вицепремиер Василев каза онзи ден, че в началото на тази седмица ще имате готов план за превозвачите. Вие в течение ли сте на това?

Николай Събев: Готов план за какво?

Илиана Беновска: За удовлетворяване на техните искания! Това го каза Асен Василев!

Николай Събев: Да, ако исканията са по повод акциз, горива, цени и така нататък – тази седмица, която предстои той трябва да е готов с пакета, за който говори няколко пъти!

Илиана Беновска: А Вие подтиснахте ли гнева си към превозвачите?

Николай Събев: Нямам гняв към превозвачите! Вижте, аз, както казах, над 30 години съм в тази сфера! Аз имам много повече опит от много от превозвачите в този бизнес!

Илиана Беновска: Това е важно!

Николай Събев: Аз не мога да се гневя към някой, който ми е бил партньор толкова дълго време! И организацията на които транспорти аз съм правил много дълго време! Аз съм наясно с възможностите на този бизнес!

Илиана Беновска: Тоест искате да кажете, че отношението Ви е държавническо, а не лично, така ли?

Николай Събев: Нито веднъж не сте чули да има лични нападки! Защитавам единствено и само обществения интерес! Вижте, аз доброволно се съгласих на 4 години общественополезен труд! Моля да не бъда третиран като осъден на общественополезен труд! Благодаря Ви!

Илиана Беновска: Благодарим и ние!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

     Беновска продължи: „Ето, виждате, добронамерено се държи Събев! Няма гняв към вас!“. Милтенова отговори: „Аз не мисля, че в нас има гняв към него! Ако ние сме коментирали нещата на чисто експертно ниво, това не означава, че има лични нападки! За разлика от личните нападки, които цяла България чу от страна на г-н Събев! Аз това не мога да го коментирам по друг начин! Българският народ е мъдър, той вижда какво се случва!“.

    „Остава въпроса за взаимното общуване! След това изявление на Събев вие също направихте вашето изявление след заседание на транспортна комисия и заявихте, че вече не искате оставката на Караджов, Събев и Василев, а искате оставката на цялото правителство! Нека чуем какво казахте!“, продължи Беновска и пусна запис от интервюто ѝ с превозвачите от 12-ти май 2022 г.:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Основното, което г-н Събев каза, е, че се е осъдил на 4 години общественополезен труд и няма гняв към вас! Отнася се държавнически към проблема! И другата седмица, както каза Асен Василев, ще имате финансов разчет как да се оформят отношенията с вас. Каза също така, че субсидиите и компенсациите ви се изплащат редовно. И евентуално, ако бъдат ревизирани след преглед, това ще стане с промяна на бюджета!

Магдалена Милтенова: Аз ще започна отзад напред. Много важно е по отношение на внушението, което се прави в обществото, че ние взимаме някакви безчетни милиони пари! Ще ви предоставим, аз искам да благодаря през вас и на г-н Свиленски, който винаги е бил последователен. Той много ясно каза, че в годините назад ние винаги сме били недофинансирани! Тоест това, че в момента министър Събев твърди, че в бранша се наливат милиони левове и те са безцелни, безпредметни или каквото и да е там – не, не е вярно!

Илиана Беновска: Това не го каза!

Магдалена Милтенова: Каза го вътре, ние го чухме! Каза го вътре, вие го чухте също. Колко милиони левове се дават за този транспорт. Ще ви оставим една справка, за да не губим време. Около 40% до 50% максимум за миналата година са заплащали до по-миналата. Не, няма разчет! Има разчет, по който се плащат два курса дневно на междуселищните линии!

Илиана Беновска: Г-н Арабаджиев, тук пред нас министър Събев каза, че няма нищо лично, че той се отнася държавнически към въпроса и няма гняв към вас!

Йордан Арабаджиев: Представете си, че най-големите превозвачи в страната са поставени на колене от репресията на държавната машина, какво ще си помисли всеки един по-малък превозвач!

Магдалена Милтенова: Искам да довърша темата за проверките! Проблемът не е в проверките! Проблемът не е в това, че идват да ни проверяват! Добре дошли са всички държавни институции да ни проверят! Проблемът е в това, че има писмо от изпълнителния директор на автомобилна администрация, в което се казва – на ротационен принцип ще получавате списък с фирмите, които да бъдат проверени. Това не означава да занижите контрола към останалите фирми. Това писмо е изпратено на 9-ти май, ден преди протеста. Защо министър Събев не започна тези проверки на 1-ви януари тази година? Ние сме били тук и тогава!

Илиана Беновска: Вие сте юрист, ще го дадете ли това на прокуратурата?

Магдалена Милтенова: Да, задължително! Сигналът се подготвя в момента, наели сме адвокати. В момента се подготвя сигнала срещу тези репресивни мерки!

Илиана Беновска: За „Автомобилна администрация“, така ли?

Магдалена Милтенова: Да, г-н Палагачев вероятно е подписал това писмо! Оттам нататък, това, което е записано в това писмо и което е изключително притеснително, е точно това, че се започват едни репресивни мерки. Снимани са личните документи на шофьорите, снимани са ни превозните средства. Извинявайте, аз няма как да не съм в емоция, когато се случва подобно нещо и когато отново слушаме неистини! Защото знаете ли, протестът не е политически! Лично аз на министър Събев му казах на форума, този форум, който „нелегитимните“ превозвачи, каквито той в момента ни нарича, ние организирахме този форум под негова егида. Ние го организирахме в партньорство. Тогава бяхме легитимните, тогава бяхме браншът! Сега, понеже вече не сме удобни на министър Събев – вече не сме браншът!

Илиана Беновска: Продължавате ли да искате оставката на Събев, на Гроздан Караджов и на Василев?

Магдалена Милтенова: Ще ви кажа, но нека само да довърша по отношение на проверките. Такова нещо, каквото се случва в момента в демократична България, никога не се е случвало! Ние сме правили много протести, но аз искам министър Събев да Ви отговори – защо на 9-ти май, г-н Събев?! Защо не на 1-ви януари, защо не на 1-ви февруари? Защо не започнахте тогава тези проверки? Защо ги правите в момента, когато хората протестират? Знаете ли, че в момента се ходи в гаражите на хората и те са заплашвани да не излизат на протест?

Медия: Кой ги заплашва?

Магдалена Милтенова: ИА „Автомобилна администрация“, включително и служители на МВР. Вчера са се обаждали в Перник от криминална полиция на наши колеги да ги питат дали ще ходят на протеста! Влизано е в гаражи в други градове, предупреждавани са да не ходят на протеста! Това нормално ли е? Такава ли трябва да бъде държавата?

Илиана Беновска: Продължавате ли да искате оставките на Събев, Гроздан Караджов и Василев?

Магдалена Милтенова: Аз мисля, че, аз ще ви предоставя запис от нашия форум, на който форум казах на г-н Събев, когато каза, че подкрепя г-н Караджов за ТОЛ системата. Аз казах – дано разбирате г-н Събев, че току-що предизвикахте протести! Ще ви го дам след малко видеоматериала от тази среща! Така че нямаме политически искания!

Илиана Беновска: Така че нямаме политически искания?

Магдалена Милтенова: Нямаме политически искания! От вчера знаете, че имаме позиция на работодателските организации, към която позиция ние сме се присъединили. Не искаме оставката на г-н Караджов, не искаме оставката на г-н Събев, не искаме оставката и на министър Василев! Но ще се присъедини към исканията на асоциациите и на работодателските организации, които искат оставката на цялото правителство, ако не се изпълнят нашите искания!

Медия: Акцизът няма как да ви бъде намален и няма как да ви бъдат дадени допълнителни пари, току-що каза това министърът! Какво ще се случи с вашите искания оттук нататък? Какви ще бъдат вашите протестни действия! И има ли разговори между вас активни и ползотворни?

Магдалена Милтенова: Вие видяхте, че министърът категорично отказа диалог, дори когато народният представител Мартин Димитров предложи диалог под формата на работни групи

Илиана Беновска: Не, току-що министър Събев каза, че е отворен да се направи такава комисия!

Магдалена Милтенова: Добре, нека да я направят!

Илиана Беновска: Но каза, че инициативата трябва да дойде от комисията по транспорт!

Магдалена Милтенова: Нека да я направят!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Сигналите, които превозвачите са пуснали до прокуратурата и до ЕК.

     Беновска попита какви сигнали подготвят до прокуратурата. Димитър Димитров отговори, че вече има пуснати сигнали до ВКС, до Европейската прокуратура и до еврокомисаря по транспорт. Също така до дипломатическите мисии в България. Едното направление е за натиска, който се оказва към компаниите, защото властите снимат номера, ходят по гаражите, за да предупреждават хората. Вторият сигнал е за това, че на превозвачите им е било отнето конституционното право да протестират. „Не знам кой го е наредил, не не е редно, след като имаме всички издадени документи!“, категоричен бе Димитров.

   „Какво очаквате като реакция през тази седмица? На 18-ти май вие влизате в големия общодържавен протест?“, попита Беновска. Димитров отговори, че вече нищо не очакват. Той обясни, че КАПБ са подали искане до Министерството на транспорта да бъдат включени в работната група за изготвяне на нов закон за движение по пътищата. Министър Събев е казал, че това трябва да стане по инициатива на Народното събрание. „Лично присъствах на това заседание на транспортната комисия, където бе казано, че следва да се увеличи субсидията за транспортните превозвачи. Напомням, че войната започна през февруари и този ценови шок нямаше как да бъде предвиден в началото на годината. Но Министерството на транспорта, освен че е съгласно, трябва и да инициира такова увеличение! Тоест ние нямаме никаква инициатива от страна на Министерството на транспорта!“, категоричен бе той.

Подаръците.

   Беновска се обърна към гостите си: „В заключение ще ми позволите ли с пожелание за успех да ви подаря нашия шеговит подарък – тениски Harvard! Г-н Димитров, заповядайте, да се явите на протеста на 18-ти с тази тениска! Отдолу пише just kidding – просто се шегувам!“. Милтенова благодари и каза: „Вижте, когато човек иска да влезе в политиката, не влиза защото се е осъдил на 4 години безвъзмезден или доброволен труд, както каза г-н Събев! Човек влиза в политиката, защото иска да бъде полезен на България и на българското общество! И когато искате да направите това, трябва да бъдете наистина държавник! Трябва да спазвате етикета, трябва да имате уважение към хората, които работят в тази страна и трябва да уважавате всеки български гражданин!“. Така завърши разговорът между Магдалена Милтенова, Димитър Димитров и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 14-ти май 2022 г.   

Pin It on Pinterest