LIDL отбелязва Световния ден на бирата със специален подарък за ценителите на оригиналния вкус

30 юли 2020 г., София. Световният ден на бирата се отбелязва всеки първи петък на месец август. Празникът на най-старата напитка в света, създадена преди 4 хилядолетия от шумерите, води началото си от новия континент. В Санта Круз, Калифорния през 2007 година за първи път се чества Международният ден на бирата под мотото „Пий добра бира с добри приятели“.

Тази година Lidl се включва в световните чествания с подарък от 5 безплатни бири за всеки промоционален пакет от 24 бутилки, закупен от 31 юли до 2 август. Пакетите са 6 типа и включват любимите видове бира от трите собствени марки на Лидл – Argus, Deep и Perlenbacher, които се произвеждат в Германия, Чехия, Франция, Румъния, Полша и в България.

У нас по данни на Съюза на пивоварите в България (СПБ) продажбите на бира за 2019 г. са 5.4 млн. хектолитра. Според национално представително проучване от юни тази година, през лятото бирата е най-често консумираната напитка след водата. Всеки втори българин (55% от респондентите) твърди, че пие бира поне веднъж седмично. Любопитно е, че все повече нараства консумацията на бира и сред дамите в световен мащаб.

Бирата негласно се е превърнала в традиционен символ на лятото и добрата компания, като експертите съветват тя да се консумира правилно – студена, но не ледена, за да разкрие най-пълно характерните си черти.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 102 магазина в 48 града и над 3000 служители.

Pin It on Pinterest