Лидл България става основен партньор на инициативата Sofia Urban Challenge

Инициативата на „Зелена София“ – Столична община предоставя възможност за наемане на електрически велосипеди до Витоша

От днес „Зелена София“ – Столична община и Лидл България ще осигуряват на любителите на планината нов начин да стигнат до нейната прохлада през летния сезон. 15 електрически велосипеда могат да бъдат наети от информационен Lidl павилион, разположен пред Националния исторически музей за преходи до местностите „Тихия кът“ и „Златните мостове“ на територията на природен парк Витоша.

Партньорството на компанията се изразява в предоставяне на закрито пространство, под формата на павилион – отправна точка за всички ентусиасти готови за планински приключения. Допълнително чрез помощта на Лидл България, тази година броят на електрическите велосипеди е увеличен до 15 броя.

Електрическите велосипеди са подходящи за широк кръг от хора, които имат желание за активен начин на живот в природата. Те могат да бъдат наети с резервация на тел. 0885151928 или през уеб сайта: www.rentebike.bg.  

Партньорството с инициативата на „Зелена София“ – Столична и Lidl е логично продължение на усилията на Лидл България, след като в продължение на 8 години компанията провеждаше „Зелена линия Витоша“, чрез която осигуряваше безплатни автобуси до Витоша, с цел ограничаването на автомобилния трафик към планината. В търсене на още по-ефективни и щадящи околната среда решения, компанията прекратява „Зелена линия Витоша“ и става партньор на Sofia Urban Challenge. Тази промяна е продиктувана и от стремежа на компанията да отговори на променящите се нагласи и очаквания на потребителите, като им осигури различни и иновативни начини за отдих в планината с още по-голям фокус върху грижата за околната среда.

Pin It on Pinterest