Lavazza дава нов живот на емблематичното Gran Café Paulista
Компанията разширява портфолиото си с кафе, посветено на баристите
Lavazza дав нов живот на кафето, което посвещава на баристите още през 1961 година – Gran Café Paulista. Компанията разработва кафето в сътрудничество с Институт Бразилейро, като прилага технология, позната на винопроизводителите.
Компанията се стреми да донесе удоволствие на любителите на кафе с автентичното еспресо от фина бразилска арабика и нотки на шоколад и сушени плодове. Плътността, сладостта и мекотата са основните качества, които отличават този сорт.
Gran Café Paulista съдържа съставката Cereja Apassita, която обогатява сместа с нотки на мед и стафиди, както и придава естествено сладък вкус и мекота.
Вдъхновени от процеса на създаване на вино, в който най-доброто грозде се оставя да изсъхне на лозата, за да се получи сладост, производителите на кафе го прилагат и в тяхната работа – когато плодовете узреят, те се оставят до 30 дни на дърветата, така че Cereja Apassita придобива повече сладост и повече плътност.