Kaufland организира първи „Фермерски пазаръ на храни и занаяти“

Събитието ще събере 40 български производители и творци

 Kaufland България организира своя първи „Фермерски пазаръ на храни и занаяти“. Дебютното издание на събитието ще се проведе на 24.10.2020, събота, от 10:00 до 18:00 часа на паркинга на хипермаркет Kaufland в гр. София, кв. Крива река (бул. „ген. Тотлебен“ 36). С организирането на събитието Kaufland за пореден път демонстрира своята силна подкрепа към малкия и среден бизнес в България.

Участие във „Фермерския пазаръ на храни и занаяти“ ще вземат 40 изложители – български производители и творци. Посетителите на събитието ще имат възможност да закупят и да се насладят на голямо разнообразие от подбрани български храни, занаятчийски изделия и ръчно изработени бижута. Продуктите, които ще се предлагат, се отличават с български произход и изключително високо качество. Сред тях са фермерски млечни и месни продукти, печива, домашно вино, натурална козметика, етерични масла, кожени и ръчно изработени бижута, картини, плетива и много други.

Организирането на „Фермерски пазаръ на храни и занаяти“ е поредна стъпка в последователната политика на Kaufland България да подкрепя българското производство и да допринася за развитието на малкия и средния бизнес в страната. От стъпването си на българския пазар през 2006 година досега търговската верига дългосрочно и устойчиво си партнира с редица български производители и доставчици. Над 60% от производителите, с които Kaufland работи, са български, а 86% от оборота на компанията е формиран именно в резултат на работата с доставчици от страната. Kaufland работи с общо 21 регионални семейни мандри и ферми, чиято продукция търговската верига предлага в специално обособени фермерски щандове на територията на редица свои обекти в страната.

През 2020 год. Kaufland България за пореден път доказа своята подкрепа към българското производство, като създаде и първата си национална линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители. Под марката могат потребителите могат да открият качествени родни предложения като млечни и месни продукти, основни храни и напитки и тестени изделия.

Pin It on Pinterest