Kaufland България защити за поредна година международен сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield

Документът потвърждава отличното ниво на мерките срещу COVID-19 във веригата

За втора поредна година Kaufland България получи международен сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield. Той гарантира най-високо, отлично ниво на мерките за безопасност, хигиена и превенция, които компанията прилага във всички свои хипермаркети в страната в условия на COVID-19.

След детайлен одит от TÜV AUSTRIA търговската верига отново защити сертификацията с най-високата степен на защита при изпълнението на основните групи превантивни мерки. Сред тях са поддържане на безупречна хигиена и редовна дезинфекция. Всички хипермаркети на компанията щателно се почистват и дезинфекцират. Осигурена е и постоянна вентилация със свеж въздух. На входовете за удобство на клиентите са разположени хигиенни станции за дезинфекция. На територията на обектите има също информационни табели за лична хигиена на клиентите и служителите.

Предимството на хипермаркети Kaufland е голямата търговска площ, която дава възможност за спазване на безопасна дистанция при пазаруване. В допълнение е разположена и т.нар. система за социална дистанция – подови стикери, които ориентират клиентите какво е препоръчителното разстояние, което трябва да спазват един от друг. Информация за всички превантивни противоепидемични мерки, които Kaufland България прилага, могат да бъдат намерени на корпоративния уебсайт на компанията.

Kaufland България беше сред първите компании в България, които получиха сертификата TÜV AUSTRIA COVID Shield през 2020 година. Той е предназначен за организации от различни сектори, чиято дейност е обвързана с физическото присъствие и общуване на хора на едно място в епидемична обстановка. COVID Shield предоставя сертификати в три категории в зависимост от степента на защита, която съответната компания прилага: базова, висока или отлична. Документът валидира силната социална отговорност и бизнес етика на съответната компания, която проактивно прилага превантивни мерки с цел ограничаването и превенцията срещу COVID-19.

Още от началото на пандемията Kaufland България прилага цялостна програма от мерки срещу COVID-19 с цел грижа за клиентите и служителите на компанията. В началото на декември 2021 г. Kaufland успешно защити и международен сертификат за хигиенен мениджмънт, издаван също от TÜV AUSTRIA. Той гарантира възможно най-високо ниво на прилагане на редица мерки за безупречна хигиена във всички търговски обекти на Kaufland България, както и осигуряване на най-високо ниво на безопасност за служители и клиенти на веригата в условия на епидемична обстановка.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители.През 2021 г. компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

За TÜV AUSTRIAГрупата TÜV AUSTRIA е създадена през 1872 г. и е сред водещите сертификационни органи в света. Заедно с изключителния си представител АТС ЕТ България, от 2009 г. компанията предлага на българския пазар широк спектър от сертификационни и инспекционни услуги, както по международни ISO, така и частни стандарти.

Pin It on Pinterest