Kaufland България въведе каси за многократна употреба за плодове и зеленчуци

Чрез мярката компанията намалява въглеродните емисии и прави поредна стъпка в устойчивата си политика за грижа за околната среда

 Kaufland България въведе каси за многократна употреба за плодове и зеленчуци. Освен че са 100% рециклируеми, те са сгъваеми и заемат много по-малко място при съхранение и обратно транспортиране. Мярката води до намаляване на въглеродните емисии и е поредна стъпка от Kaufland за опазване на околната среда.

Kaufland започва да въвежда новия вид амбалаж за плодове и зеленчуци поетапно в страните, в които оперира, като през 2019 г. той вече e стандартен за доставки на плодове и зеленчуци във всички магазини на компанията в Европа. Производител на сгъваемите и рециклируеми каси е Euro Pool System – лидер в опаковките за многократна употреба за доставка на свежи продукти.

Очакванията са чрез новите каси за многократна употреба Kaufland да спести 42 000 тона въглеродни емисии за 2019 г. в страните, в които оперира.

Производителите използват амбалажа и доставят в него плодовете и зеленчуците до логистичния център на компанията. От там продукцията стига в касите директно до магазините. Oпразнените вече каси се връщат от магазините към логистичния център, след което измити отново се предоставят на производителите. Euro Pool System има ангажимент да почиства и ремонтира амбалажа, преди отново да го въведе в логистичния цикъл.

От намаляването на пластмасата до използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за околната среда – Kaufland непрекъснато прилага мерки с конкретен принос в полза на обществото и природата.

Pin It on Pinterest