Kaufland България подкрепя инициативата „Топъл обяд“ на БЧК

Сътрудничеството между компанията и организацията се реализира за 11-та поредна година

Kaufland България подкрепя благотворителната коледна кампания „Топъл обяд“, организирана от Български червен кръст (БЧК), за единадесета поредна година. Инициативата има за цел да осигури безплатен обяд на деца в неравностойно положение. Кампанията по набиране на средства започна този месец и ще продължи до 10 януари 2020 година.

Във всички хипермаркети на Kaufland България са поставени дарителски кутии, в които клиентите на търговската верига имат възможност да дарят средства за безплатен обяд на деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители. Дарение от 2 лв. осигурява обяд на едно дете.

През учебна 2019/2020 г. кампанията „Топъл обяд“ ще осигури безплатна храна в училище на 1 663 нуждаещи се деца от 24 области в страната. За някои ученици осигуряването на храна по програмата „Топъл обяд” е стимул да посещават редовно учебни занятия.

Вече над 10 години Kaufland България се включва в проекта. По време на дългогодишното партньорство компанията е спомогнала за набирането на 383 931 лв. или близо 200 000 безплатни топли обяда на нуждаещи се български деца.

Повече за кампанията на БЧК можете да откриете в сайта на хуманитарната организация

Pin It on Pinterest