Карлсберг България с ново предложение при безалкохолните бири

От началото на годината, Карлсберг България предлага на пазара нова безалкохолна бира – Пиринско Безалкохолно Пиво.

Свежа и пивка, с приятен аромат и лека горчивина, тя притежава истински бирен вкус. Безалкохолната бира е подходяща за консумация във всеки момент от активното ежедневие – по време на обяд, при шофиране, след тренировка или винаги, когато имаме нужда от освежаване.

Пиринско Безалкохолно Пиво е чудесна алтернатива за хората, които искат да водят здравословен начин на живот. Безалкохолното пиво има по-малко калории от стандартната светла бира, чудесно се допълва с храна, но може да бъде консумирано и самостоятелно.

„Сегментът на безалкохолна бира се развива с бързи темпове през последните години както в България, така и в световен мащаб. Това се дължи на засилващия се здравословен тренд сред потребителите, които търсят качествени продукти и безкомпромисен вкус. Увеличават се и поводите за консумация – безалкохолната бира е предпочитан заместител на други освежаващи напитки,“ каза Севдалина Дичева, бранд мениджър на Пиринско – водещата марка на българския пазар.

„Нашата цел е да сме винаги актуални, но и да лансираме на пазара нови продукти и рецепти, които съчетават традициите с модерното развитие в бранша. Като лидер на пазара Карлсберг България се стреми да отговори на очакванията на потребителите и да им осигури пиво, произведено съгласно най-високите стандарти. Новото предложение в портфолиото ни – Пиринско Безалкохолно, е подходящо при всеки повод на консумация,“ коментира Теодор Несторов, Директор Маркетинг в компанията.

Пиринско Безалкохолно Пиво се предлага на пазара в разфасовка от 0,5 л (кен).

По данни на Пивоварите на Европа от 2018 и 2019 г. делът на безалкохолното пиво на общоевропейския бирен пазар е около 6%. В България консумацията на безалкохолна бира все още е под средните за ЕС нива, но според експертите е налице потенциал за постоянен ръст в този сегмент. Това се дължи на увеличаващия се интерес към здравословните продукти и търсенето на все повече освежаващи напитки, които да са подходящи за всеки момент от ежедневието – както у дома, така и на работа, по време на хранене, тренировка, шофиране или срещи с приятели.

За Карлсберг Груп

Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, Kronenbourg Blanc, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко вида хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby, лидер в своя сегмент, в четири разновидности – диня, ябълка, круша и боровинка. Сега компанията включва в асортимента си и безалкохолна бира под водещия си бранд – Пиринско Безалкохолно Пиво.

Pin It on Pinterest