Бизнес

Какво е нужно да се превърнем в професионален покер играч?

Покерът е една от най-известните хазартни игри с карти.

С всяка изминала година, играта се развива и вече може да се практикува почти навсякъде. Покерът, днес се е издигнал до такива висоти, че най-добрите играчи са с ранга на суперзвезди. Зад всичко обаче стои упорит труд, постоянство и хладен разум.

Новите технологии вече позволяват на играчите да се събират с хора от цял свят в интернет пространството, като това може да стане и онлайн от вкъщи. Някои компании решиха да инвестират сериозни суми, за да съберат на едно място участници и почитатели на покер играта. Букмейкърите започнаха често да организират покер турнири с кумулативен джакпот, които се отличават с впечатляващи награди. Този вид турнири са със справедлива система и ясни правила и привличат вниманието на играчите с натрупващ се джакпот. В тези състезания общата парична награда се определя от броя на играчите. Това е и отлична възможност за старт на кариерата на начинаещите покер играчи.

В играта покер участват, както напреднали, така и начинаещи. За да станете професионалист, е необходимо да познавате добре правилата на играта, да сте внимавали в уроците по математика в училище, да притежавате воля и бистър поглед върху случващото. Към тези изисквания можем да добавим и умението да се усъвършенствате след допуснати грешки. За да станете професионален покер играч, прочете следващите съвети. В началото на приключението ви в покера, можете да се включите в игри, където не се изисква входна такса за участие. Сайтовете на онлайн букмейкърите предлагат тази опция. Така ще натрупате опит и умения, които ще са безценни, а в бъдеще ще сте готови да се изправите пред по-голямо предизвикателство.

Начинаещите играчи могат да започнат своята игра с по-малко средства и минимални залози. Така ще срещнат опоненти от по-ниско ниво, докато натрупат увереност да се изправят срещу „големите риби“ в преследване на големите печалби. Разбира се, играчите с по-малко опит не бива да инвестират много пари при първите си стъпки в покера. Не забравяйте, че това е хазарт и е възможно заради необмислени действия да натрупате големи задължения и да изпаднете във финансов колапс.

За да извървите стъпките към професионален покер играч е необходима практика, много тренировки и аналитично мислене. Големите играчи казват, че това е ключът към успехите. Но ако искате да овладеете играта до съвършенство, се изисква подготовка, докато не се научат малките подробности и тънкости в играта с карти. Добрата подготовка включва да обърнете внимание на менталното ви и физическо състояние. Грижете се за здравето си, не сядайте на масата уморени и недоспали, защото давате огромно предимство на вашия опонент. 

Друг важен съвет е, че по време на покер игра не трябва да консумирате алкохолни напитки. Алкохолът замъглява съзнанието ви и влияе на психиката ви при вземане на решения. По-добре за вас е да сте трезви и да изучавате действията на своите опоненти в развитието на играта. Това е правилна стъпка към постигане на крайния успех. Понякога трудно ще контролирате и емоционалното си състояние, ако сте депресирани или силно разтревожени. Затова играчите трябва да имат усещането кога да кажат: „аз бях до тук“ и да изберат точния момент да станат от масата, независимо претърпените до момента загуби.

Покерът е игра, в която не можете да копирате другите, защото това няма да доведе до успех. Покер масата не е и място, на което ще натрупате милиони само след седмица. За да поддържате високо ниво, е необходимо да овладеете емоциите си и да умеете да се справяте с напрежението, което по време на игра между професионални играчи може да се реже с нож.  След всички тези съвети, които ви дадохме, навярно сте осъзнали, че никак не е лесно да станете професионален играч на покер. Това е процес, който се гради с години.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest