Бизнес

Какъв стил обувки да носим през този сезон?

Настъпването на пролетта и летните температурите през последните седмици провокираха по-ранно отваряне на гардеробите. Докато преместваме топлите зимните дрехи назад и вадим пролетните и летните дрехи, обувки и аксесоари, модните изкушения се надпреварват за вниманието ни.

През следващите месеци няколко модела обувки ще са във фокуса. Нека ги разгледаме заедно! 

Кои са дамските обувки, без които няма да можем през този сезон?

Един от феномените тази година е подканата на редица световни модни къщи да се откажем от старите си представи за работни обувки. В колекциите на много от тях ще забележите доминацията на ниската подметка. Много дамски обувки изглеждат като джапанки. Затова през този сезон смело изберете ниски сандали, мокасини, балеринки, лоуфъри и т.н. Ще разпознаете идеалния модел по това, че изглежда така, сякаш е създаден за релаксация и отдих на отдалечено от града място. Същевременно той запазва елегантния си вид и можете безпроблемно да го адаптирате към деловия костюм от сако и панталон. Тази тенденция можем уверено да формулираме като – на работа съм, но съм напълно релаксирана. 

След месеци, през които на пиедестал бяха нежните и кокетни балеринки, тази година на мода ще бъдат платформите. На какъвто и стил обувки да се спрете, обърнете внимание на формата. Плътната и сносна платформа е задължителна и можете лесно да я впишете в естетиката на любимите ви летни миди рокли. 

През пролет/лято 2024 на фокус остават още супер комфортните и спортен тип дамски обувки, в които доминира елегантният дизайн. Ясна представа за тях можете да добиете, разглеждайки колекцията от дамски обувки Guess на Answear.bg. Топлите дни провокират да жадуваме повече удобство и лекота. Когато те са допълнени от стил и елегантност, още по-добре! Сега изборът на цветови комбинации е голям, което за мнозина може да бъде предизвикателство, но и възможност. На модните подиуми тази година бе отдадено предпочитание на по-меките и неутрални цветове, не толкова на агресивните контрасти. 

Друг начин да не се разделите с комфорта си в горещите дни е като се възползвате от още една модна тенденция тази година. Това са обувките с отворена пета. На почит ще бъдат моделите без каишка, но ако каишките ви създават по-добро усещане за контрол по време на ходене, не се отказвайте от тях. Затворената предна част запазва елегантния вид, към който се стремите. Отворената пета на ток същевременно гарантира по-добър температурен контрол.

Кои са моделите, които ще придадат на стила ни на обличане оригиналност? 

Ако не се колебаете да експериментирате с визията си и държите да изглеждате топ елегантно в офиса, последвайте тазгодишната мода – островърхите токчета. Някои от тях дори не изглеждат като токчета, тъй като изобщо не са високи. През пролетта и лятото на 2024 г. островърхите токчета са перфектният начин да придадете шик на визията си. Те ще ви провокират да създавате различни тоалети със своите причудливи елементи като каишки, нетипични закопчалки, ефектно ярки цветове и нестандартни по форма токове. 

За най-екстравагантните интерес ще представляват рошавите дамски обувки. Те често наподобяват четките в автомивка, като ще ги срещнете във всевъзможни интерпретации. И цветовете са атрактивни – от класическо черно до дъга от преливащи един в друг ваканционни нюанси.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest