Ивелин Панчов: Има обратна връзка между правителството и бизнеса за мярката „60-40“

Ивелин Панчов , „Медина Мед“, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по Канал 3 и Радио К2 заяви позиции по следните теми:

Коронавирусът или работодателите – кой е по силен?

Илиана Беновска се свърза с Ивелин Панчов, син на инж. Иван Панчов, управител на „Медина Мед“ ООД, чрез видео връзка и го попита „Коронавирусът или работодателите – кой е по силен? Как стои въпросът във вашата фирма, „Медина Мед“ с какво се занимава“ Ивелин Панчов обясни, че фирмата се занимава с търговия на нови гуми, имат и производство за регенератор. Той отговори, че към момента изпитват голямо предизвикателство, но е оптимист, че ще намерят решение и ще излязат победители от тази пандемична криза. Ивелин Панчов допълни, че очакват и икономическа криза, за последните 3 седмици имат двуцифрени спадове на продажбите. „Надявам се, че с помощта на държавата и мерките, които се взимат към момента, имаме новина и от днес, ще преодолеем и по-бързо ще си възстановим предишния икономически живот.

Промени в схемата „60-40“

Беновска припомни, че работодателите са поискали от НС схемата „60-40“ да поеме от страна на правителството данъците и осигуровките. Ивелин Панчов заяви, че приветстват това решение. Той допълни, че бизнесът е имал високи очаквания към всяко правителство, в случая има и обратна връзка, защото завчера КРИБ и Асоциацията на индустриалния капитал  и още над 10 асоциации са пуснали писмата и към днешна дата има резултат. Ивелин Панчов каза, че „Медина Мед“ ще се възползва от тази мярка и имат готовност предстоящата седмица да кандидатстват. Той е категоричен, че са активирали всички резерви да задържат персонала си.

Беновска отбеляза, че освен за бизнеса, хората са започнали да се интересуват и за духа. Ивелин Панчов каза, че в това време, в което има повече свободно време чете и препоръчва авторът Дейл Карнеги, който пише как ние да влияем върху безпокойството си, а това е момента е подходяща тема. Водещата каза, че с Александър Петров и Косьо Марков от „Тангра“ и екипа на „Беновска пита“ са направили песен „Деня“, с която искат да вдъхнат надежда у хората. След като чу част от песента, Беновска попита събеседника си дали подкрепя това, че трябва да бъдем заедно и дали се присъединява към тяхната „молитва“. Косьо Марков каза, че е слушал цялата песен и това е едно голямо изпитание за всички, затова вярва, че ще си дадем време и сметка да пренаредим приоритетите си. Така завърши разговорът между Ивелин Панчов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по Канал 3 и Радио К2

Pin It on Pinterest