Интерес от немски инвеститори към Видин

Кметът Огнян Ценков се срещна с потенциални инвеститори от Германия. Чуждестранните предприемачи проявяват подчертан интерес към нашия град и по-специално към видинската фирма „Команд“ ЕООД, която се занимава с машиностроене. На срещата присъстваше и собственикът й Пламен Христов.

Дейността на немската фирма „IDEAL-Werk“ е насочена към производство на машини за заваряване за автомобилостроенето, строителството и др. Собственик на фирмата е Райнер Пумпе, който бе придружен с част от производствения си екип.

Ценков поздрави гостите с добре дошли и представи накратко Видин и региона, като подчерта, че инвеститорският интерес към нашия град е голям. „Удовлетворен съм, че днес провеждаме тази среща, която е по инициатива на Пламен Христов. За мен тя е много полезна, защото ще можем да проведем разговори с представители на местния бизнес, и с вас като бъдещи инвеститори“- отбеляза кметът.

От своя страна Райнер Пумпе благодари на кмета на Община Видин за отделеното време и изрази задоволството си от проведения разговор. „Нашата визита беше ползотворна. Ние се запознахме с производството на видинската фирма, с която търсим възможности за съвместни проекти. Впечатленията ни от това, което видяхме са много добри“ – каза немският предприемач.

Предстои да бъде създадено съвместно предприятие между между фирма „Команд“ ЕООД и немската – „IDEAL-Werk“ за разработване на нови модели машини.

Pin It on Pinterest