Huawei обяви Petal Search, Petal Maps и HUAWEI Docs

В рамките на глобалната премиера на серията HUAWEI Mate 40, Huawei обяви вълнуващи допълнения към HMS екосистемата – Petal Search, Petal Maps и HUAWEI Docs, които извеждат потребителското изживяване на качествено ново ниво.

Интеграцията на хадруер и софтуер обогатява цифровия лайфстайл

Официалната търсачка на Huawei – Petal Search, вече е достъпна в над 170 държави и региони и поддържа над 50 езика, позволявайки на потребителите да бързо и удобно да намерят информация, съдържание и услуги от всякакъв тип.

Petal Search предлага възможности за търсене в над 20 категории, сред които приложения, новини, видеа, пазаруване, полети и локални бизнеси. Търсачката също така интегрира различни инструменти като прогноза за времето, калкулатор,

преобразувател на валути и други, за да помогне на потребителите с ежедневно необходимата им информация. С новия ъпдейт търсенето става и визуално много по-приятно. Резултатите от търсенето се показват в информационни карти, вместо просто като уеб линкове. Всичко, което ви трябва, е налице мигновено, достъпно само с няколко клика.

Използвайки интелигентните технологии, работещи на Huawei устройствата, Petal Search позволява на потребителите да извършват и визуално търсене чрез снимки или изображения. Функцията за визуално търсене разпознава богато множество обекти като хора, животни, туристически забележителности, и въвежда нови възможности като разпознаване на растения. Например можете да направите снимка на храната си и Petal Search ще ви покаже рецептата! В приложението е интегрирана и функция за гласово търсене, поддържаща английски, испански, френски, арабски и други езици. Тези функции ще посрещнат изискванията на тези, които често са в движение, но искат да са максимално ефективни и тогaва.

Huawei залага много на сътрудничеството с глобални и местни партньори, за да предложи пълноценно, базирано на локация или на сценарий търсене. При търсене на съдържание, свързано с местния живот, Petal Search предлага на потребителите висококачествена и популярна локализирана информация, като препоръка за храна наблизо, местни атракции и пазарни отстъпки.

Petal Maps, от своя страна, е качествен и удобен навигационен инструмент, който предлага позициониране, карти, търсене на места, навигация при шофиране и списъци с лчбими места на потребителите от 140 държави и региони. Petal Maps поддържа показване на картите на няколко езика, с гласови уведомления на английски, френски, испански, немски, италиански и китайски.

Petal Maps поддържа и изключително удобната функция за актуализиране на маршрути в реално време, за да подпомогне бързото и ефективно придвижване на гражданите. С новаторски технологии като Super GNSS и алгоритми за разпознаване на изображения, Petal Maps повишава точността и предлага най-бързите и ненатоварени пътища.

Благодарение на управлението с жестове при серията HUAWEI Mate 40, шофьорите могат да превключват между изглед за навигация и показване на картата като просто „натиснат във въздуха“ с длан по посока на екрана. Тази интелигентна комуникация човек-устройство улеснява пътуването и допринася за неговата безопасност.

HUAWEI Docs – услуга, налична за потребителите на серията HUAWEI Mate 40 в над 100 държави и региони, поддържа разглеждане и редактиране на документи в над 50 формата, сред които PDF, PPT, и DOC. Със синхронизация в реално време, благодарение на облачните услуги, HUAWEI Docs позволява на потребителите да работят върху един документ от различни устройства, логнати с едно и също HUAWEI ID.

Пълен пакет от приложения, базирани на Huawei Mobile Services, за по-интелигентен цифров лайфстайл

Обновената функция Find Device позволява на потребителите да локализират своите Huawei устройства като смартфони, часовници, слушалки и очила. Може да пуснете отдалечено мелодия на звънене, по която да се ориентирате къде е устройството, или да изберете да заключите или изтриете информацията от устройство, от съображения за сигурност.

Към момента функцията Find Device поддържа HUAWEI Freebuds Pro, Freebuds Studio, Watch GT2 Pro и Gentle Monster Eyewear II.

HUAWEI Themes въвежда ексклузивни пакети от теми, за по-дълбока персонализация на устройството. Първите такива пакети включват теми с известни артисти, класическа литература и други.

С подкрепата на 2 милиона глобални разработчици, екосистемата Huawei Mobile Services поддържа висока скорост на растеж. Като един от Топ 3 магазини за приложения в света, AppGallery продължава да акумулира популярни глобални и локални приложения, на които се радват над 500 милиона активни потребители месечно. HUAWEI Quick App също бележи 260% годишен ръст на активните потребители за месец.

Pin It on Pinterest