Huawei България беше отличена с престижната награда Business and ICT Technology Excellence Award

Huawei Technology Bulgaria бе избрана за най-добрата компания в сектора на информационните и комуникационни услуги, аутсорсинга и бизнеса през 2019 г. от най-голямата работодателска организация – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и списание „Икономика“ в България.

Тези награди са признати за едни от най-престижните с 29-годишна история, което превърна в традиция да се отличават най-успешните бизнес лидери и предприемачи в страната. Официалната церемония „Г-н и Г-жа Икономика“ се проведе в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, министри от различни сектори, кмета на София – Йорданка Фандъкова, народни представители и дипломати.

„Това е много специална награда за Huawei, защото с нея бе признат приноса и отдадеността на Huawei към местния пазар. Преди 15 години Huawei навлезе на българския пазар и оттогава насам, Huawei винаги е била компанията, която ще бъде вашият лоялен и надежден партньор, на който можете да разчитате“, каза Ли Джи, Генерален мениджър на Huawei за България. Той получи специална статуетка „Рибарят и златната рибка“ от известния скулптор и художник Ставри Калинов.

В момента Huawei България е водещ доставчик на ИКТ решения в региона като компанията работи с всички основни оператори в страната. В офиса на Huawei България работят над 120 служители, 80% от които са български служители и над 500 служители в партньорски организации на Huawei в България. От 2009 г., Huawei е закупила продукти и услуги в България на стойност над 180 млн. лева и е платила данъци на стойност над 230 млн. лева.

Huawei активно поема корпоративна и социална отговорност в България. През 2014 г., Huawei стартира в България програма за социална отговорност Huawei „Seeds for the Future“. Тази програма предоставя на студентите възможност да заминат за Китай в продължение на две седмици, за да развият интерес към телекомуникационния сектор и да се докоснат до възможностите на информационните технологии. До момента 40 българи са взели участие в програмата „Seeds for the Future“. През декември 2019 г, още 10 студенти ще посетят Китай като част от програмата.

Huawei ще продължи да предоставя сигурни, стабилни и иновативни продукти и решения за България, насърчавайки местната заетост и трансформирайки глобалния опит и иновативни възможности на компанията в основната движеща сила за дигитализацията и икономически растеж на България.

Pin It on Pinterest