Бизнес

Храни, с които всеки трябва да разполага у дома

С всеки ден животът става все по-забързан. Работата, децата или пък просто времето, което често не стига, понякога довежда до това да отворим хладилника или килера и да няма нищо подходящо.

В тази статия ще ти препоръчаме 7 продукта, които е добре да имаш под ръка у дома, и които ще ти позволят да приготвиш множество различни ястия, и то само в няколко стъпки.

Бобови растения

Сред незаменимите продукти, които препоръчваме да разполагаш у дома, със сигурност са бобовите култури. Универсални, с дълъг срок на годност, ако са изсушени или консервирани, те са вкусни и много лесни за приготвяне. Независимо дали са консервирани или сушени, те често са изключително достъпни и лесни за намиране. Бобовите култури могат да се използват в много рецепти, дори да заменят по-класически въглехидрати като паста или ориз, придавайки креативен щрих на домашно приготвените ястия.

Плодове и зеленчуци

За да бъде балансирана диетата, е необходимо у дома да присъстват свежи плодове и зеленчуци. Зеленчуците и плодовете са храни, богати на витамини и минерали, които поддържат имунната система, както имат фибри и вода, подпомагащи доброто състояния на храносмилателната система.

Съветът ни към теб е да залагаш на свежи сезонни плодове и зеленчуци. Българските продукти с доказано качество са много добър избор за ежедневното меню. Може да намериш вдъхновение за приготвяне на есенни рецепти като разгледаш брошурата онлайн или на хартиен носител. Не забравяй да се възползваш от есенните рецепти в сайта и да ги приготвите цялото семейство.

Паста

Пастата е едно от задължителните неща в дома на всеки. Много често взимаме под внимание сушената паста, но прясната паста може да се съхранява и във фризера, и ще бъде готова само за няколко минути. Колкото и странно да ти звучи, тази практика се прилага дори и в ресторанти с доста висок клас.

Консервирани домати

С доматеното пюре за 5 минути може да се приготви наистина вкусен сос за паста. Белените домати идват на помощ за направата на домашна пица, сос за месо или риба. През цялата зима консервираните домати ще ти се притекат на помощ, за да приготвиш десетки ястия.

Яйца, месо и риба

Яйцата, месото и рибата са храни, богати на протеини и аминокиселини и са от съществено значение за нашите мускули. Опитай се да включиш тази група в ежедневното си меню, за да бъде хранителният ти режим балансиран. Няма проблем, ако купуваш замразена риба и месо, защото запазват хранителните си качества пълноценно, а яйцата могат да се консумират няколко пъти седмично.

Брашно

От всички вече споменати продукти, брашното се доближава до пастата като продукт, който вече се счита за незаменим. Когато имаш малко време, няма нищо по-хубаво от това да се опиташ да приготвиш тесто за пица или хляб директно у дома. Не е нужно да си професионалист в кухнята, за да започнеш да експериментираш с брашно и с малко усилия и няколко опита, които не са се оказали перфектни, може да се получат чудесни вкусотии. Разгледай брошурата онлайн на kaufland.bg/broshuri.html, където често може да откриеш всеки един от горепосочените продукти на изключително достъпна цена.

Подправки

Макар и като последно предложение, те не са на последно място. Голям принос към всяко вкусно ястие имат точно подправките. В дома на българина класическите не липсват, защото именно те добавят характерните вкусове, които често ни връщат в детството.

Това са едни от основните храни, с които ти предлагаме да се сдобиеш. По този начин, прибирайки се след уморителен ден у дома, няма да се наложи да отидеш на пазар, а направо може да запретнеш ръкави и да приготвиш нещо топло и вкусно, на което да се наслади цялото семейство. Не се колебай да включиш всички в създаването на менюто, защото ще прекарате повече пълноценно време заедно.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest