Giving Friday вместо Black Friday

dm България ще дари близо 15 000 ЛВ. ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА

Сумата ще бъде дарена на Центъра по детска хемодиализа към „Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“

Преди броени дни магазини dm предоставиха възможност на българския пазар за една по-различна версия на Black Friday, а именно Giving Friday. Всички клиенти на веригата, пазарували на 29 ноември, допринесоха за благородна кауза.

2% от оборота за този ден на dm, на стойност от 10 880 лв., ще бъдат дарени на Центъра по детска хемодиализа към „Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“. Благодарение на партньорина dm България, тази събрана сума ще бъде допълнена до 15 000 лв. с цел закупуване на медицинска техника – съдов доплер. Уредът е от изключително значение за откриването на кръвоносните съдове, както при бебета, така и при малки деца и е една от най-необходимите апаратури на столичната болница, която до момента липсва.

Идеята на кампанията Giving Friday, която се провежда във всички 13 държави, в които dm присъства, е да провокира потребителя и да го направи съпричастен към една близка на всички кауза.

За да се отблагодари на клиентите си, в същия петъчен ден dm даде възможност на всички за участие в томбола с много специална звездна изненада за петима– персонален коледен поздрав от Владимир Ампов – Графа. Всички пазарували на 29 ноември получиха талони за участие, които бяха налични само в този по-специален петък във всички dm магазини. Печелившите предстои да бъдат обявени, а след това самите музикални поздрави ще бъдат споделени и във фейсбук страницата на dm.

„Благодарим на всички наши клиенти, които миналия петък избраха да отворят сърцата си към тази благородна кауза. За нас от dm този ден бе наистина специален и показа как с наближаващите коледни празници българинът осъзнава важността на дарителството и значението си за създаването на една по-благоприятна среда“, заяви Цонка Иванова-Терзиева, управител Маркетинг и снабдяване на dm България.

„Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“ ЕАД – София“ е единствената в страната самостоятелна специализирана детска болница – национална институция, осъществяваща комплексна, съвременна диагностична, терапевтична, преподавателска, научно изследователска и организационна дейности по проблемите на детското здравеопазване.

dm България за пореден път осъществява дарителска инициатива в подкрепа на Детската болница като, например, през 2019 г., в рамките на кампанията „Капачки за усмивки“ бяха закупени инфузионна помпа и два медицински монитора за наблюдение на жизнените показатели за Интензивното отделение на болницата. А през 2017 г., като част от кампанията „Слънчевите деца“, dm България дари три модерни монитора за наблюдение на новородени деца на Клиниката по пулмология към Детската болница.

Pin It on Pinterest