Бизнес

FORBES ще награди най-успелите предприемачи в първото издание на форума Forbes ДНК на успеха

В търсене на „еднорози“ Forbes ще награди най-успелите предприемачи в първото издание на форума Forbes ДНК на успеха

Вдъхновяващи лектори и истории, разказани от първо лице, ни очакват на 30-и ноември

Престижното бизнес издание Forbes обяви селекцията от висококвалифицирано жури за предстоящото първо издание на форума за предприемачи Forbes ДНК на успеха (DNA OF Success), който ще се проведе на 30-и ноември в Hyatt Regency Sofia. Събитието се състои от форумна част с презентации, лекции и интервюта на български предприемачи, които ще разкажат своите вдъхновяващи и изпълнени с предизвикателства истории за пътя си до успеха, след което най-успешните предприемачи ще бъдат отличени с награди. Приемането на кандидатурите за номинация приключи в средата на октомври, като в момента тече етап по оценяване, което е      ръцете на взискателно жури от седем специалисти с доказан опит и професионализъм в сферата на предприемачеството. Дискусия с участието на водещи дялови инвеститори ще направи  дисекция на успеха и ще търси отговори на въпроси като как и защо едни идеи се превръщат в успешен бизнес, а други се провалят, необходимо ли е провалът да ни обезсърчава, както и още много други съществени теми в сферата на предприемачеството.

Форумът цели  да привлече повече инвеститори в България и да я промотира като предприемачески център за региона, същевременно заздравявайки контактите в местната екосистема. Методологията на наградите е разработена съвместно с международната предприемаческа мрежа Endeavor, официален партньор на събитието. Предприемачите ще имат възможност да се състезават в четири различни категории:

 • Наградата Entrepreneur е предназначена за предприемачи, които умеят да мащабират бизнеса си, създавайки нови работни места.
 • Female Leader е награда за дами, които вдъхновяват и мотивират следващо поколение жени предприемачи да създава собствени бизнеси.
 • Наградата в категория Social Entrepreneur се връчва на социални предприемачи, чиито проекти имат      силно въздействие върху обществото.
 • Наградата в категория Under 30 Entrepreneur ще бъде връчена на предприемач под 30 години, който ще участва в създаването на следващото поколение лидери.

Forbes планира да връчи и още един специален приз в категория „Награда на публиката“. В нея победителят ще бъде избран с гласуване от аудиторията след внимателно отсяване на кандидатите.
В журито от награждаващи на Forbes DNA of Success Awards ще влязат едни от най-влиятелните имена на българската предприемаческа сцена:

 • Момчил Василев, управляващ директор на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor България. Той има над 25 години опит в управлението и бизнес развитието в различни индустрии.
 • Калин Радев, управляващ директор на глобалната технологична компания Software Group. Той има над 25-годишен опит в ИТ сектора от Европа, Африка, Близкия изток, Азиатско-тихоокеанския регион и Латинска Америка с фокус над финансовото приобщаване, банкиране и микрофинансиране.
 • Павлина Янакиева, основател на Български иновативен хъб, предприемач с кауза и опитен стратег, градящ глобални екосистеми, които създават икономическа устойчивост и социален просперитет. През последните 20 години тя ръководи екипи и изгражда партньорски стратегии, които разширяват пазарния мащаб на компании като Google, AT&T, T-Mobile и Black&Veatch.
 • Атанас Симеонов,  основател на S Group International. Освен предприемач и инвеститор, той смело промотира грижата за здравето и има богат професионален опит в различни бизнес направления.
 • Пламен Цеков, съосновател на Scalefocus и член на Управителния съвет на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST).
 • Добромир Иванов, председател на Българската стартъп асоциация (BESCO), в която членуват над 500 български стартъп компании. Той е и съосновател на една от най-големите платформи за онлайн продажба на билети в България Stigni.bg.
 •  Божидар Нейчев е един от старшите съдружници на PwC за Централна и Източна Европа. Благодарение на 27-годишният му опит в консултирането на клиенти в ключови приватизационни и частни сделки в различни сектори в страните от региона, той е съумял да изгради мисионерски подход и предприемачески дух.

В търсене на първия български бизнес “еднорог” концепцията на Forbes DNA of Success е базирана на целта да популяризира успешните примери за предприемачи, мотивирайки повече българи да вървят смело и уверено по пътя към мечтите си, с необходимите знания и напътствия. Очаква се форумът да послужи и като трамплин на много български предприемачи да изведат бизнеса си към следващото ниво, подпомагайки създаването на мрежа от ключови контакти.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest