Бизнес

Finastra и Uni Systems си сътрудничат, за да предоставят решения и услуги за финансови инвестиции, плащания и управление на риска България

Партньорството ще осигури на настоящите и новите клиенти подкрепа на място и опит за решенията на Finastra в множество географски региони в Европа, включително в България 

Finastra установи ново партньорство с Uni Systems Information Technology SMSA (Uni Systems), дружество за интеграция на системи за информационни и комуникационни технологии (ИКТ), което е специализирано в трансформацията на информационните технологии в Европа. Uni Systems ще представи софтуера за финансови инвестиции, управление на риска и плащанията на Finastra – съответно Fusion Treasury, Fusion Risk и Fusion Global PAYplus – на местните пазари с внедряване на място и услуги за поддръжка.
Константин Серос, директор на отдел „Банково и финансово обслужване“ в Uni Systems, сподели: „Развълнувани сме да обявим това ново бизнес партньорство с Finastra. Като световен лидер във финансовотехнологичната област, Finastra внася задълбочен опит, съчетан с водещи решения в областта на финансовия мениджмънт, плащанията и риска, които ние се стремим да използваме още по-ефективно чрез нашата сфера на присъствие, знания и възможности за интеграция на технологии. Сигурни сме, че това партньорство ще помогне на европейските финансови институции по пътя им към дигитална трансформация – визия, която както Finastra, така и Uni Systems споделят“. 
Партньорството ще позволи на клиентите да се възползват от местния опит и професионални услуги на високо ниво заедно с надеждните технологични решения на Finastra. То обхваща избрани клиенти в множество географски региони в Европа, включително Гърция, Кипър, Малта, Румъния, България, Албания, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и Словения.

Майкъл Хенслер, генерален мениджър „Финансови инвестиции и капиталовите пазари и риск“ във Finastra, каза: „Uni Systems е вълнуващ нов член на нашата партньорска програма Fusion Orbit. Очакваме с нетърпение да достигнем до по-големи пазари в Европа чрез това сътрудничество. Специализираните консултанти на Uni Systems вече са обучени и сертифицирани да предоставят нашите решения както в облачна среда, така и на място, и сме уверени, че те също ще предоставят качествени професионални услуги на нашите клиенти“.  

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest