EIT InnoEnergy удължи крайният срок за участие на предприемачи в най-големия конкурс за стартиращи компании от Централна и Източна Европа – PowerUp!

Основната цел на основателя на конкурса EIT InnoEnergy е да осигури пари, ноу-хау и уникални партньорства за най-иновативните идеи и компании в Централна и Източна Европа 

Селектираните екипи от България ще участват в двудневна работилница на 19 и 20 март в подготовка за Националния финал на PowerUp!, който ще се състои на 26 март 2020 г. в София Ивент Център. Събитието е организирано от националния координатор на PowerUp! За България – Клийнтех България. 

Победителите в конкурса ще получат подкрепа за разработването на своите продукти, търговски стратегии, възможности за разширяване на бизнеса на международно ниво, както и достъп до акселераторските услуги на EIT InnoEnergy, както  и други възможности за финансиране. 

Най-големият конкурс за стартиращи компании от Централна и Източна Европа –  PowerUP! е отворен за предприемачи във всички етапи на развитие. Всички желаещи да се включат в престижната надпревара, могат да го направят най-късно до 10 март, когато е и последният срок за  кандидатстване онлайн на адрес: https://powerup.innoenergy.com. 

Конкурсът предлага ексклузивна  възможност за иновативни бизнеси да се възползват от  услугите и мрежата на една от най-големите общности за иновации в Европа – EIT InnoEnergy. Няма значение дали компанията има само идея или търси следващия си клиент, или пък просто планира разширяване на пазара, InnoEnergy помага на организациите да осигурят финансиране за осъществяване на своите идеи и да  достигнат до различни международни пазари. 

EIT InnoEnergy обединява над 460 партньора от света на бизнеса, индустрията и науката като тази година PowerUp! е подкрепен и от бизнес подразделението на Amazon – Amazon Web Services (AMS). За определени участници, глобалният бранд AMS ще предостави награда, на стойност 100 000 щ.д. в кредити за тяхната програма AMS Activate and Business support. Други ключови партньори, които осигуряват награди са Revolut и SpeedUp Group. Повече информация за всички възможни награди, можете да прочете тук.  

С участието си в конкурса PowerUp! освен достъп до международна експертиза за развиване на бизнес идеята на екипите в подготoвка за националния и международен финал, участниците се състезават и за включване в акселераторските инструменти на EIT InnoEnergy, както и директен достъп до мрежата от инвеститори и индустриални партньори на общността.

Компаниите, които бъдат избрани, ще бъдат подпомогнати от професионалния екип на организаторите и официалните партньори на EIT InnoEnergy в България – Клийнтех България в подготовка за националния финал, който ще се проведе на 26 март 2020 в София Ивент Център. Тази година конкурсът в България се провежда под патронажа на Столична община.  

Подготвителните сесии са с фиксирани дати – 19 и 20 март. Българският победител ще се състезава по време на големия финал в Impact’20 – най-голямото икономическо събитие в Централна и Източна Европа. Всички финалисти ще имат възможността да презентират идеите си пред най-големите представители на индустрията и фондове за рисков капитал. За победителя най-голямата финансова награда е на стойност EUR 50 000, както и много други награди, осигурени от партньорите на инициативата.  

Основните тематични сфери на състезанието са: енергия, мобилност, чисти технологии и умни градове, но PowerUp! е отворен и за всякакви други компании с нестандартни идеи. В рамките на тазгодишната програма, компаниите в ранен етап ще се борят за титлата „Стартъп на годината“. 

През последните пет години от програмата, EIT InnoEnergy е подкрепила около 200 стартиращи компании, 121 от които вече продават своите решения и са привлекли над 117 милиона евро  външно финансиране.

Кандидатите, които искат да  участват в конкурса PowerUp! 2020, трябва да попълнят и изпратят кандидатурите си до 10 март 2020г. онлайн на https://powerup.innoenergy.com. 

Pin It on Pinterest