„Дунарит“ отбеляза 116-тата годишнина от основаването си

 Днес, в зала „Монбат Арена“, се състоя празничен концерт по случай 116-тата годишнина от основаването на „Дунарит“ АД – Русе. На събитието присъстваха зам. областният управител на Област Русе Валентин Колев,  зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков, изпълнителният директор на „Дунарит“ АД – Русе инж. Петър Петров, представители на различни институции и фирми, служители и гости.
       Инж. Наков приветства присъстващите и поздрави ръководството на дружеството. Той връчи поздравителен адрес и картина на изпълнителния директор на „Дунарит“ АД инж. Петър Петров, от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.  „Щастлив съм да споделя днешния ден с вас, защото 116 години са един внушителен период, благодарение на който днес заемате важно място в икономическото развитие на града“, сподели инж. Наков и пожела на служителите и на целия екип на Акционерно дружество „Дунарит“ много успех и упоритост. Инж. Петров получи и плакет от зам. областният управител г-н Колев.
       След официалния коктейл се състоя и празничен концерт с участието на Веселин Маринов.
       Дружеството е основано през 1903 година като фабрика за барут. От 2005 година предприятието функционира като частно акционерно дружество. През годините “Дунарит” се развива и утвърждава като производител на детониращи шнурове, противотанкови и противопехотни мини, артилерийски и авиационни боеприпаси. Успоредно с усъвършенстването на военните продукти започва производството на продукция за граждански цели: оборудване за зъботехнически лаборатории, машини за поддръжка и ремонт на релсови пътища, автомобилни уредби за ВВГ “Пропан Бутан”, пластмасови детайли и инструментална екипировка.
       Днес “Дунарит” АД е познато на международните пазари като дружество с традиции, съхранило опита на поколенията в проектирането, производството и търговията на военна и машиностроителна продукция.

Pin It on Pinterest