Бизнес

Документален филм по истински истории повдига важни въпроси за здравето на кожата и безопасното излагане на слънце

Филмът на Кери Уофингтън “Под слънцето” е премиерната продукция за Neutrogena Studios в САЩ – нова инициатива за създаване на съдържание за значими истории за здравето на кожата

Neutrogena®, най-старата марка за грижа за кожата в Америка, обяви откриването на първото си студио за създаване на съдържание, Neutrogena Studios, заедно с премиерата на трейлъра на първия си късометражен документален филм – „Под слънцето“. Изпълнителен продуцент на лентата е носителката на наградата Еми – актрисата Кери Уошингтон, която участва и като актриса във филми или сериали като Скандал, Джанго без окови, Рей и Малки пожари навсякъде. Студиото за съдържание ще предоставя иновативна среда за разказване на завладяващи истории, които да разкрият науката зад здравето на кожата, да промотират здрава кожа за всички и да подтикват хората към действие. 

Документалният филм „Под слънцето“ е трогателна и вдъхновяваща история, която проследява пътешествията към здрава кожа на седем семейства, изправени пред извънредни обстоятелства, докато се ориентират в дългосрочните ефекти от живота на слънце, като същевременно се наслаждават на пълноценен живот. Според Световната здравна организация, всеки трети рак, диагностициран по целия свят, е рак на кожата. Нещо повече, ракът на кожата засяга всички раси, възрасти и етнически групи, като диагностицираните се увеличават всяка година. Този документален филм идва в критичен момент, като предоставя ключова информация и разсейва често срещаните заблуди относно здравето на кожата и безопасността на слънцето, чрез реални истории, които се разгръщат в различни поколения, раси и полове, водени от експертизата на дерматолога от Лос Анджелис д-р Шърли Чи. 

„Една от причините да съм вдъхновена да работя с Neutrogena като посланик на марката и творчески консултант е, че компанията придава еднакво значение както на красотата, така и на здравето. Neutrogena Studios ще използва силата на историята, за да образова и мотивира хората да предприемат действия за здравето на кожата си“, каза посланикът на марката и изпълнителен продуцент на филма Кери Вашингтон. „Под слънцето“ е мощен пример за въздействието, което реалните истории, заснети от различни перспективи, могат да окажат върху важни за здравето резултати. Очаквам с нетърпение да споделя този кратък образователен документален филм в сътрудничество с Neutrogena с цел повишаване на информираността относно грижата за себе си, здравето на кожата и безопасността на слънцето. Много съм развълнувана и от разказите, които Neutrogena Studios предстои да разказват и в бъдеще.“ 

„Под слънцето“ отбелязва пробива на Neutrogena Studios в създаването на съдържание, което информира, забавлява и инициира разговори за здравето на кожата и човешките истории на хора от всички среди. Документалният филм ще послужи като неоспоримо доказателство за мисията на Neutrogena Studios – да популяризира реални, актуални истории за здравето на кожата, които вдъхновяват разнообразната му аудитория да даде приоритет на здравето на собствената си кожа и да живее безопасно и пълноценно под слънцето. Документалният филм вече е част от официалната селекция на множество филмови фестивали и спечели наградата за най-добър късометражен документален филм за околната среда на филмовия фестивал в Сиатъл. 

Повече информация за „Под слънцето“ можете да намерите на www.inthesunfilm.com, а на този линк можете да видите целия кратък документален филм. Също така, тук можете да намерите ключовите визии и изображения, част от проекта.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest