Доброволци от TELUS International Europe се включиха в дългогодишната благотворителна инициатива на компанията

TELUS Дни на подкрепа стартира в София

TELUS Дни на подкрепа стартира успешно. Благотворителната инициатива на TELUS International Europe в България се провежда за седма поредна година, а в нея се включват служители на компанията, техни близки и приятели. Общо 6 са проектите, в които те могат да участват, като през уикенда започнаха дейностите по два от тях – „Пазаруваме заедно“ и „Щастливо куче. Щастлив живот“. Тази година инициативата е преобразена по начин, който е съобразен напълно с противоепидемичните мерки в страната, доказвайки, че доброволчеството е неизменна част от помощта към местните общности.

Заедно с фондация „Светлина за живот“ служители на TELUS International Europe реализират проекта „Пазаруваме заедно“. През изминалия уикенд те придружиха 11 деца и младежи от семейства, чийто родител страда от неврологично заболяване. Заедно с доброволците те избраха необходими дрехи, обувки или спортни принадлежности, свързани с техните хобита и интереси.

Уикендът беше изпълнен с емоции и в приют „Фермата“. Там проектът „Щастливо куче. Щастлив живот“ и “Animal Rescue – София“ бяха подкрепени от 20 доброволци. Те прекараха деня в компанията на кучетата от приюта, дарявайки ги с внимание и любов. В инициативата се включиха и служители на TELUS International от екипа в Пловдив, които пристигнаха в столицата специално за да разходят четириногите приятели. Компанията дарява и 1 тон храна и други продукти, необходими за отглеждането на 50 малки бездомни кученца в приюта.

Благотворителната инициатива TELUS Дни на подкрепа включва още четири проекта, които ще помогнат на хора без дом; деца, лишени от родителска грижа; пациенти, страдащи от тежки неврологични заболявания и деца от непривилегировани семейства, чиито родители са загубили работата си вследствие от ситуацията с COVID-19.

Тазгодишното издание на инициативата е изцяло съобразено с епидемиологичната обстановка – организаторите залагат на по-малки инициативи, които могат да бъдат подкрепени и чрез работа в домашни условия. По този начин компанията цели да покаже, че корпоративното доброволчество може да се осъществи дори по време на пандемия. Кампанията среща голяма подкрепа в лицето на служителите на TELUS International, като тази година над 400 доброволци ще помогнат на близо 1000 нуждаещи се.

„В крайна сметка всичко е свързано с това на кого сте помогнали и кого сте зарадвали, правейки и получавайки добро“, споделя Златина, един от доброволците на TELUS International.

Pin It on Pinterest