Димитър Цоцорков: Без минната индустрия животът, който водим, би бил невъзможен

Интервю на Илиана Беновска с Димитър Цоцорков,  председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД, след празничния водосвет по случай националното честване на деня на миньора в  църквата „Св Неделя“

Илиана Беновска: Кажете, г-н Цоцорков, каква е ролята на минната индустрия в България?

Димитър Цоцорков: Без минната индустрия никоя друга индустрия не може да съществува, това е казано много просто. В основата на всяка друга индустрия стои минната индустрия.

Илиана Беновска: Как го доказвате?

Димитър Цоцорков: Без минната индустрия няма да има джиесеми, няма да има автомобили, да не говорим за електромобили. Няма да има така наречената „зелена икономика“, няма да има вятърни турбини, нищо няма да има, няма да има електродвигатели, изобщо животът, който водим с всичките удобства, няма да го има.

Илиана Беновска: Как се чувствате Вие, като приемник на баща си – проф. Лъчезар Цоцорков?

Димитър Цоцорков: Не е лесно, но благодарение на екипа, благодарение на традициите, благодарение на политиките, които той създаде и благодарение на това, че работихме заедно 20 години, благодарение на хора, като г-н Николов (Делчо Николов, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на „Асарел-Медет“АД), мисля, че се справяме. Резултатите показват, че се справяме и то добре!

Pin It on Pinterest