„Девин“ ЕАД дарява близо 24 тона вода за Българския Червен кръст

Количествата са предназначени за близо 50 населени места без вода в Хасковска област след замърсяването на река Марица  

„Девин“ ЕАД дарява близо 24 тона изворна вода на Българския Червен кръст (БЧК). Количествата са предназначени за питейните нужди на хората в над 50 населени места по поречието на река Марица, чието водоподаване е преустановено след замърсяването.   

„В моменти като този има компании, които се отличават с тяхната готовност за подкрепа и възможност да реагират навреме при такива предизвикателства. Благодаря на Девин, които отново се отзоваха светкавично бързо на призива за помощ на гражданите в страната. От началото на годината компанията дари над 130 тона чиста, натурална вода за хората – първо за Перник при режима на водата, а по-късно за нуждите на болниците в цялата страна при справяне с последиците от пандемията“, казва председателят на БЧК акад. Христо Григоров.

„Девин“ ЕАД има дълга история на подкрепа за БЧК и е подпомогнала стотици хиляди хора в нужда, включително при пороите и бедствията в Северозападна, Североизточна и Южна България през 2017 и 2018 г., наводненията в Република Македония през 2016 г., както и при други акции на хуманитарната организация.

Pin It on Pinterest