Chef Ради Стамболов организира „Онлайн шоколадова неделя“

Първите гости ще бъдат световноизвестният шоколатиер Chef Павел Павлов и обещаващият талант Chef Пламен Бранков


Един от най-добрите шоколатиери в България Chef Ради Стамболов организира първата по рода си „Онлайн шоколадова неделя“. На 12-ти юли залата на неговата Pastry Academy ще се превърне в кухня-студио, от където през системата Zoom ще бъдат излъчени 3 курса. Специален гост на Chef Ради Стамболов тази неделя ще бъде една от най-големите световни звезди в работата с шоколад – Chef Павел Павлов, който живее и работи в Норвегия и е създател на бранда за бонбони „La Fève by Pavel Pavlov“ – така наречените шоколадови бижута. 
Другият гост в първата „Онлайн шоколадова неделя“ ще бъде младият и много обещаващ български талант в сладкарството Chef Пламен Бранков.
„Онлайн шоколадовата неделя е един от най-новите проекти на нашата Pastry Academy, коментира Chef Ради Стамболов. – Решихме на всеки три месеца или 4 пъти в годината да организираме такова събитие. В него задължително ще каним за участие един млад и перспективен шоколатиер и една голяма световна звезда. Третият участник ще бъда аз, като обещавам всеки път да предлагам по една нова и луда концепция за шоколада. Безкрайно се радвам, че моят приятел Chef Павел Павлов се съгласи да участва в първото издание на нашата „Онлайн шоколадова неделя“. Тя всеки път ще завършва с „Chefs chocolate table“ на тема „Шоколад“. Това ще бъде лекция, която ще премине в дискусия с лекторите от трите курса от деня и ще продължи точно 60 минути. Участието в нея ще бъде безплатно за всички, които са записали поне един от трите онлайн курса през деня“.
Първата „Онлайн шоколадовата неделя“ на Pastry Academy на 12-ти юли ще започне точно в 10,00 часа и до 12,00 Chef Пламен Бранков ще покаже истинска симфония от вкусове, събрани в шоколадовите бонбони „Вулкан“. Той ще напълни черупките с три вида ганаш. Едните ще бъдат с кокос, мента и лайм, вторите – с жасмин, джинджър и лимон, а третият вид ще бъде със солен карамел, кардамон и кафеен ликьор „Калуа“.
От 13,00 до 15,00 часа Chef Павел Павлов ще покаже световноизвестните си бижута от шоколад. Неговите бонбони ще бъдат с ганаши с вкус на рози и малини, на индрише и млечен шоколад, на карамел с млечен шоколад и със зехтин.
А от 16,00 до 18,00 часа Chef Ради Стамболов ще представи авторския си поглед върху класическия шоколадов „Turrón“ и ще изработи реплика на пура от шоколад с пълнеж от специален ганаш.

Pin It on Pinterest