CES 2021: Lenovo представя най-тънкия ThinkPad досега

С титаниево покритие, новият член в семейството на Lenovo ще е с дебелина едва 11мм

Последните девет месеца най-ясно показаха пропуските в смарт устройствата, тъй като повечето потребители преминаха в изцяло дистанционна форма на обучение и работа. Неотдавнашно проуване на Lenovo и Intel показва, че 50% от служителите смятат, че техните компютърни устройства са остарели и биха предпочели бизнесът да се фокусира върху подобряване на характеристиките на смарт продуктите, които се използват ежедневно. Ето защо, по време на тазгодишното събитие CES 2021, Lenovo представи най-тънкият ThinkPad създаван някога – ThinkPadX1 TitaniumYoga. Освен, че ще предлага решения за работното пространство, новото попълнение в портфолиото на технологичния гигант ще позволява и по-гъвкав и удобен за потребителите начин на работа благодарение на своя 13.5-инчов дисплей и Dolby Atmos® система за високоговорители.

Освен най-тънкият ThinkPad досега, по време на събитието бяха представени и ThinkPadX1 CarbonGen 9 и X1 YogaGen 6, които ще достигнат до потребителите с изцяло нов дизайн и подобрено потребителско изживяване благодарение на промяната в дисплеите. Освен нови пропорции 16:10, те ще разполагат и с функция за намаляване на синята светлина, която да не вреди на здравето на очите. Потребителите ще могат да разчитат и на вграден четец за пръстови отпечатъци на бутона за включване и нов ComputerVision Experiences (CVx), който ще осигури по-голяма сигурност и лекота при използване.

Благодарение на системите за високоговорители Dolby Vision и Dolby Atmos, и X1 Carbon, и X1 Yoga ще се превърнат в първите лаптопи в света, които поддържат Dolby Voice. Това ще предостави ненадминато качество при конферентни разговори, които ще звучат по-ясно, правейки срещите значително по-продуктивни. Новите модели ще се присъединят към X1 Fold и свръхлекият X1 Nano, за да завършат изцяло ThinkPad X1 серията.

Това не е всичко от Lenovo. За финал компанията представя и изцяло новия ThinkPadX12 Detachable, който ще съчетава функциите на високопроизводителен лаптоп с гъвкавостта на 12.3-инчов таблет. Защитен с Corning® Gorilla стъкло, дисплеят ще поддържа и Lenovo Precision Pen или Lenovo Digital Pen, а клавиатурата ще позволява безпроблемна работа при преминаване между различните режими, които предлага устройството.

Pin It on Pinterest