„Булмаркет“ осигури възможност на всички свои служители да се тестват за коронавирус

От днес, 21.04.2020 г., започва превантивно изследване на служители на компанията „Булмаркет ДМ“ за наличие на коронавирус.

То ще е по желание на работниците, като има преди всичко превантивна мярка. Ще се прилагат паралелно и двата вида тестване – бърз метод и PCR тестове. Русенска лаборатория се ангажира с вземането на проби по определен график. Това ще става в специално обособено помещение във фирмата.

Паралелно лабораторията ще направи и скринингови изследвания чрез Real-Time PCR тестове по метода на пуловете. При това изследване се взема гърлен секрет от носа или гърлото. Резултатът става известен след 48 часа. Всички положителни проби ще се докладват в РЗИ.

Масовото изследване, освен информация за моментното здравословно състояние на служителите, ще даде възможност да се предпазят от заразяване колективите в отделните производствени единици.

Припомняме, че още преди обявяване на извънредното положение дружеството осигури дезинфектанти, маски и ръкавици за еднократна употреба на всички свои служители. Беше въведен стриктен контрол на пропускателния режим в своите обекти. Ежеседмично се прави цялостна дезинфекция на работните помещения на персонала. Голяма част от служителите с административни функции работят дистанционно още от 16-ти март, а за останалите е въведен двуседмичен режим на смяна на персонала, за да нямат контакти помежду си в достатъчно дълъг период.

Pin It on Pinterest