Бизнесът промотира 9 български университета с безплатни онлайн семинари за кандидат-студенти

9 технически университета и техните филиали се включиха в инициативата на бизнеса за привличане на кандидат-студенти в български висши учебни заведения. 

„Моето бъдеще като инженер е в България – популяризация на кандидатстудентска кампания 2020″ предоставя възможност на университетите да представят своите специалности в рамките на безплатни кратки онлайн презентации. Идеята е на Дигитална академия Хайкад към фирма Хайкад Инфотех, българският партньор на световния софтуерен лидер Дасо Системс /Dassault Systemes/ и член на „Клъстер Тракия икономическа зона“.

Така българският бизнес иска да помогне на университетите в привличането на студенти, които да следват и работят в родината. „Идеята е младите хора да разберат какви възможности за модерно инженерно обучение на световно ниво предлагат нашите технически университети, без да е нужно да напускат България“, обяснява Владимир Щерев, ръководител на Дигитална академия Хайкад. Той посочва, че включването в безплатните уебинари става само с един клик.

Изключителен интерес предизвикаха представените досега Факултет „Техника и технологии“ към Тракийския университет – Стара Загора и Технически университет – София, филиал Пловдив. Кандидат-студентите могат да гледат презентациите в канала на Haycad Infotech в YouTube –  /https://www.youtube.com/channel/UCzw5Ty0b3eEkBV9YJNxMEMg/

Предстоящото представяне е на Химикотехнологичен и металургичен университет, гр. София, на 5 юни /петък/ от 14:00 ч. | Регистрация: https://tinyurl.com/y8kw8llz

В безплатните онлайн семинари ще бъдат презентирани още:

  • Университет по хранителни технологии – Пловдив – на 9 юни
  • Технически университет – Габрово – на 17 юни
  • Факултет за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт към Технически университет – София – на 18 юни
  • Русенски университет „Ангел Кънчев“
  • Технически университет – София
  • Технически университет – Варна
  • Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – София
  • Техническите специалности в Аграрния университет – Пловдив

Подробна информация за датите и часовете на презентационните дигитални семинари с различните висши учебни заведения интересуващите се кандидат-студенти могат да намерят в сайта на Хайкад Инфотех – www.haycad-infotech.bg.

Pin It on Pinterest