Бизнес

BILLA България дарява 100 000 лева в подкрепа на каузата „Топъл обяд“ на БЧК

Чрез дарената сума, компанията ще обезпечи топла храна на 700 деца на възраст от 7 до 18 години в рамките на учебната година

В рамките на настоящата учебна година, BILLA България подкрепя инициативата „Топъл обяд“ на Български Червен кръст с корпоративно дарение на стойност 100 000 лева. Сумата ще обезпечи топла храна за 700 деца на възраст от 7 до 18 години в начален и среден образователен курс от училища на територията на цялата страна. Каузата „Топъл обяд“ обхваща ученици, чиито семейства поради здравословни, социални или други, независещи от тях обстоятелства, не могат да обезпечат основни потребности от ежедневието им.

Подкрепата за каузата „Топъл обяд“ е логично продължение на обединените усилия на търговската верига и БЧК в подкрепа на социално уязвими общности, и е възможна благодарение на всички клиенти на BILLA, които с избора си на магазин за пазаруване, допринасят за случването на подобни инициативи.

Осигуряването на топла и здравословна храна за децата в училище, особено през студените месеци от годината, допринася за облекчаване на бюджета на социално слабите семейства и намалява риска от отпадането им от образователната система. Списъкът с училищата, които попадат в обхвата на инициативата, се предоставя от Областните организации на Българския Червен кръст по места, а участниците се селектират въз основа на данни, предоставени от съответните държавни институции и от директорите на учебните заведения.

„Осигуряването на качествена храна за българския потребител е мисия за нас като търговска верига, а обезпечаването на топъл обяд за толкова много нуждаещи се деца в страната е кауза, в която се усеща дълбокият смисъл на корпоративната социална отговорност. Вярваме, че дългогодишното партньорство с Българския Червен кръст ни помага да постигаме този смисъл, решавайки реални проблеми, а ролята на клиентите на BILLA в този процес е акт на съпричаност, която превръща пазаруването в добротворство,“ сподели Стоян Тачев, прокурист на BILLA България, ръководител на отдел „Управление на проекти и процеси“ и Координатор корпоративна отговорност.

В продължение на 6 години BILLA България и Български Червен кръст си партнират за реализирането на кампания „Купи и Дари“, насочена към осигуряване на хранителни продукти за социално слаби хора, живеещи самостоятелно или настанени в институции. Подкрепата за каузата „Топъл обяд“ е своеобразно продължение на обединените усилия на компанията и международната хуманитарна организация, като очертава социалния контекст на темата за единен модел на отговорност, в центъра, на който е грижата за хората и обществото.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest